Vind een Doula

Vind een Doula

In Nederland zijn er veel doula’s actief op zowel geboorte- als postpartum gebied. Maar het is wel goed te weten in welke regio ze werken! Ze moet immers binnen redelijke tijd bij je bevalling of bij je huis aanwezig kunnen zijn. Op dit platform zijn veel Nederlandse sprekende maar ook anderstalige doula’s te vinden. Door middel van een foto en wat aanvullende informatie kan je alvast kennis met ze maken. Alle info over de doula's is ook vertaald in het Engels. Alleen als de doula echt niet in het Engels wil werken staat dat vermeld.

Als je meer wilt weten over een doula of een afspraak wil inplannen, neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende doula die binnen jouw regio werkzaam is. De meeste doula’s hebben een eigen website waar ook meer informatie over hen en over hun diensten te vinden is.

Belangrijk bij het in je team opnemen van een doula is dat jullie je er goed bij voelen. Het moet vertrouwd zijn. Daarom is er altijd eerst een (vaak kostenloos) kennismakingsgesprek met elkaar. De doula is er immers tijdens de zwangerschap en gedurende de gehele bevalling om jullie te ondersteunen.

Om een doula te vinden bij jou in de buurt kun je jouw plaatsnaam of postcode in het zoekveld invullen. Je krijgt dan meer informatie over de betreffende doula’s in jouw buurt te zien. Bij elke doula die lid is van de NBvD staat dit vermeld.

Zoek je een doula die juist alleen postpartum services biedt? Dat kan natuurlijk ook! Let op: een postpartum doula is (meestal) wat anders dan een kraamverzorgende.

Ken je reeds de naam van de doula die je zoekt? Dan kun je de zoekfunctie rechtsboven op de pagina gebruiken om haar te vinden.

Ben je op zoek naar een cursus rondom zwangerschap, geboorte of postpartum periode? Er zijn veel doula's die aanvullende cursussen geven waarvan het fijn is te weten waar en wanneer ze gegeven worden. Je hoeft niet van Groningen naar Maastricht te rijden voor een hypnobirth cursus als je weet wat er in jouw regio te vinden is!

Zoeken

Filters

Gevonden doula's