Doula worden? – Doula.nl

Doula worden?

In Nederland wordt steeds vaker een doula in het team opgenomen bij een bevalling. Het aantal doula’s is dus groeiende. De meeste doula’s geven ook cursussen of bieden extra diensten. Denk aan cursussen ter voorbereiding op de bevalling, massages, yoga, coaching etcetera. De ene doula begeleidt 5 bevallingen per jaar, de ander 50.

Als je een opleiding tot professioneel doula wilt volgen zijn er een aantal opties. Je kunt een training volgen op locatie en ook online zijn er (Engelstalige) opleidingen. Hieronder de opleidingen op een rijtje voor je.

In Bloei

Als doula bied je emotionele ondersteuning bij een levensveranderende gebeurtenis. Een prachtig beroep waarin je echt het verschil kunt maken voor aanstaande ouders. Ons opleidingsinstituut biedt het volledige scala aan beroepsopleidingen en specialisatiecursussen voor de professionele doula.

De onderwijsprogramma’s van Doula-opleiding In Bloei zijn gebaseerd op professionaliteit en kwaliteit. Alle vakinhoudelijke kennis en praktijkvaardigheden die je nodig hebt als professioneel doula, komen aan bod. We onderscheiden ons, met extra aandacht aan de psychosociale aspecten van het vak. Denk aan: angst, adhd, autisme, depressie of sociaal-emotionele gevoeligheden. Bij In Bloei leer je hoe je als doula aanstaande ouders goed kunt bijstaan. juíst in deze situaties.

Ook focussen we op persoonlijke ontwikkeling, op verbinding en op leren in groepsverband. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren mentor, formuleert persoonlijke leerlijnen en neemt deel aan  groepslessen en intervisiegroepen gedurende de hele opleiding. Bovendien steden we aandacht aan ondernemerschap en het opbouwen van een beroepspraktijk. Zo werk je er stap voor stap naartoe, een gecertificeerde, goede en succesvolle doula te worden.

De voordelen van Doula-opleiding In Bloei op een rij:

  • keuze uit klassikaal of online beroepsonderwijs;
  • een uitgekiend studieprogramma met inhoudelijke vakkennis, praktijkervaring en persoonlijke ontwikkeling;
  • expertise in emotionele ondersteuning vanuit psychosociaal perspectief;
  • docententeam van ervaren doula’s en gespecialiseerde vakdocenten;
  • persoonlijke mentorbegeleiding voor elke student;
  • aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en studievoortgang;
  • aandacht voor ondernemerschap en het opbouwen van je eigen beroepspraktijk;
  • optie om keurmerk In Bloei Doula® te voeren;
  • vervolgopleidingen, specialisatie en intervisie voor afgestudeerde doula’s;
  • onze opleidingen tot geboortedoula zijn erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Doula’s.

Meer info: doulaopleidinginbloei.nl

Facebookwww.facebook.com/doulaopleidinginbloei
Instagram: www.instagram.com/doulaopleidinginbloei
Email:  info@doulaopleidinginbloei.nl
Telefoon: 0614197620

Doula Academie

Voel jij dat jij vrouwen in hun zwangerschap en bevalling bij kan staan? Waar deze dan ook plaatsvindt? Specialiseer jezelf in de klinische setting en help vrouwen door hun angst voor een klinische bevalling heen.

De Doula Academie leidt op tot professioneel doula in Nederland. In een zorgvuldig samengesteld programma van naadloos op elkaar aansluitende lesdagen leer je direct toepasbare zakelijke en praktijkvaardigheden. De Doula Academie biedt een gedegen basis om in elke situatie een goede doula te zijn.

De combinatie van de basiskennis & praktijk training met de additionele klinische kennis training staat garant voor een solide basis waarmee je als doula direct een bloeiende praktijk kan opbouwen. Maar als je deze basiskennis al hebt kan je de opleiding beginnen bij de additionele klinische kennis training. Na je certificering mag je twee jaar als Academie Doula werken. Elk opeenvolgende periode van twee jaar volstaat het certificering-traject om het logo van de Doula Academie uit te blijven dragen en de begeleiding te blijven genieten van je collega’s en mentoren. Ben je senior doula en alle enige jaren werkzaam? Dan hoef je alleen het certificering-traject te volgen!

Het unieke van de Doula Academie is het bewezen succesvolle team dat enorm veel expertise en ervaring met jou deelt. Niet alleen de verzamelde kennis gaat je ver brengen, ook kom je terecht in een warm netwerk vol wijze deskundigen met diverse achtergronden, waar je 24/7 op terug kunt vallen. Senior doula’s Maartje Bruning, Denise van Eeden, Annelies Mulder en Catharina Ooijens alsook coach en lactatiekundige Marieke van Luin geven les aan de Doula Academie.

Meer info: doulaacademie.nl

Facebook: www.facebook.com/doulaacademie.nl
Instagram : www.instagram.com/doulaacademie
Email : maartje@motherme.nl
Telefoon :0657195819 (tussen 9 en 17 uur)

BIA Training

BiA Doula Training

Bij BiA Doula Training word je opgeleid tot ‘birth doula’: de begeleiding van zwangere (en partner) tijdens de zwangerschap en bevalling. De training is zodanig opgezet dat je de verschillende onderdelen van de opleiding kunt doen naar eigen behoefte en mogelijkheden. Je begint je doulapad met een intensieve 3-daagse Foundation Training, waarin je de basis krijgt aangereikt om direct daarna als student-doula aan het werk te kunnen gaan. Het tweede gedeelte, de 3-daagse Advanced Training volg je doorgaans 3 of 6 maanden na de basistraining.

De training wordt 3x per jaar aangeboden, waarvan 2x per jaar in het Engels en 1x per jaar in het Nederlands.

Wij vinden het belangrijk dat onze doula’s zich verbonden met elkaar voelen, en organiseren daartoe off- én online ‘Support & Development’  bijeenkomsten. Verder hebben we een online BiA community, waar je met je vragen en verhalen terecht kunt bij collega’s en je mentoren. Ook zijn je mentoren beschikbaar voor vragen en coaching.

BiA Doula Training wordt vormgegeven door Jennifer Walker en Joyce Hoek-Pula en ondersteund door Marjolein Blokker. Jennifer Walker is behalve een zeer ervaren doula, werkzaam sinds 2006, ook een Approved Spinning Babies Trainer®. Joyce Hoek-Pula werkt sinds 2008 als doula en is daarnaast ook zwangerschapsdocente, -masseuse en aromatherapeut.

Meer info: biadoulatraining.com

Facebook : https://www.facebook.com/biadoulatraining/
Instagram : https://www.instagram.com/biadoulatraining/
Email : doula@biadoulatraining.com
Telefoon : 0618293941

“Being a doula is the ultimate yoga practice for me”

JOYCE HOEK – PULA
~EMBRACING BIRTH~