Ik wil Doula worden

'It's a beautiful thing when a career
and a passion come together'
In Nederland wordt steeds vaker een doula in het team opgenomen bij een bevalling. Het aantal doula's is dus groeiende. De meeste doula's geven ook cursussen of bieden extra diensten. Denk aan cursussen ter voorbereiding op de bevalling, massages, yoga, coaching etcetera. De ene doula begeleidt 5 bevallingen per jaar, de ander 50.

Als je een opleiding tot professioneel doula wilt volgen zijn er een aantal opties. Je kunt een training volgen op locatie en ook online zijn er (Engelstalige) opleidingen. Hieronder de opleidingen op een rijtje voor je.

JJ Doula opleiding

JJ Doula Training is in 2012 opgezet door twee ervaren doula's, Jennifer Walker en Jacky Bloemraad-de Boer. Ze zijn een van de eeste doula's die professioneel in Nederland aan het werk waren. Jacky is daarbij verloskundige en acupuncturiste en Jennifer heeft zich gespecialiseerd in het creëren van balans bij de moeder, voor een zo optimaal mogelijke uitgangspositie van de baby voor de bevalling. Ze geeft hierin extra consulten en trainingen (Spinning Babies). Sinds 2015 heeft Joyce Hoek-Pula het team versterkt. Zij is naast doula ook zwangeschapsdocente en masseuse.

website: www.jjdoulatraining.com

facebook: www.facebook.com/jjdoulatraining
mail: doula@jjdoulatraining.com
telefoon: 06 – 47 96 80 09


Doulaopleiding In Bloei

Bij onze doulaopleiding willen we vrouwen met een passie voor geboorte-ondersteuning samenbrengen en handvatten bieden om tot enthousiaste, ondernemende doula’s uit te bloeien. De opleiding omvat 13 lesdagen met per maand twee opeenvolgende dagen op vrijdag en zaterdag. En de lessen omvatten een mooie mix tussen theorie en praktijk waarmee ze een workshop-achtig karakter hebben wat samen met een potluck lunch voor een warme groepssfeer zorgt. Naast de 13 lesdagen is er de mogelijkheid voor het volgen van 2 bedrijfsdagen. Bloei uit tot een professionele, integere doula die met liefde zwangere vrouwen steunt en zelfvertrouwen geeft en daardoor het hele gezin de best mogelijke start biedt.

website: www.doulaopleidinginbloei.nl

facebook: www.facebook.com/doulaopleidinginbloei
mail: info@doulaopleidinginbloei.nl
telefoon: 06-14 19 76 20
"Being a doula is the ultimate yoga practice for me"
Joyce Hoek - Pula
~Embracing Birth~

Andere opleidingen tot Doula