Doula worden? – Doula.nl

Doula worden?

In Nederland wordt steeds vaker een doula in het team opgenomen bij een bevalling. Het aantal doula’s is dus groeiende. De meeste doula’s geven ook cursussen of bieden extra diensten. Denk aan cursussen ter voorbereiding op de bevalling, massages, yoga, coaching etcetera. De ene doula begeleidt 5 bevallingen per jaar, de ander 50.

Als je een opleiding tot professioneel doula wilt volgen zijn er een aantal opties. Je kunt een training volgen op locatie en ook online zijn er (Engelstalige) opleidingen. Hieronder de opleidingen op een rijtje voor je.

Doula Academie

Voel jij dat jij vrouwen in hun zwangerschap en bevalling bij kan staan? Waar deze dan ook plaatsvindt? Specialiseer jezelf in de klinische setting en help vrouwen door hun angst voor een klinische bevalling heen.

De Doula Academie leidt op tot professioneel doula in Nederland. In een zorgvuldig samengesteld programma van naadloos op elkaar aansluitende lesdagen leer je direct toepasbare zakelijke en praktijkvaardigheden. De Doula Academie biedt een gedegen basis om in elke situatie een goede doula te zijn.

De combinatie van de basiskennis & praktijk training met de additionele klinische kennis training staat garant voor een solide basis waarmee je als doula direct een bloeiende praktijk kan opbouwen. Maar als je deze basiskennis al hebt kan je de opleiding beginnen bij de additionele klinische kennis training. Na je certificering mag je twee jaar als Academie Doula werken. Elk opeenvolgende periode van twee jaar volstaat het certificering-traject om het logo van de Doula Academie uit te blijven dragen en de begeleiding te blijven genieten van je collega’s en mentoren. Ben je senior doula en alle enige jaren werkzaam? Dan hoef je alleen het certificering-traject te volgen!

Het unieke van de Doula Academie is het bewezen succesvolle team dat enorm veel expertise en ervaring met jou deelt. Niet alleen de verzamelde kennis gaat je ver brengen, ook kom je terecht in een warm netwerk vol wijze deskundigen met diverse achtergronden, waar je 24/7 op terug kunt vallen. Senior doula’s Maartje Bruning, Denise van Eeden, Annelies Mulder en Catharina Ooijens alsook coach en lactatiekundige Marieke van Luin geven les aan de Doula Academie.

Meer info: doulaacademie.nl

Facebook: www.facebook.com/doulaacademie.nl
Instagram : www.instagram.com/doulaacademie
Email : maartje@motherme.nl
Telefoon :06-5719 5819 (tussen 9 en 17 uur)

BIA Training

BiA Doula Training

Bij BiA Doula Training word je opgeleid tot ‘birth doula’: de begeleiding van zwangere (en partner) tijdens de zwangerschap en bevalling. De training is zodanig opgezet dat je de verschillende onderdelen van de opleiding kunt doen naar eigen behoefte en mogelijkheden. Je begint je doulapad met een intensieve 3-daagse Foundation Training, waarin je de basis krijgt aangereikt om direct daarna als student-doula aan het werk te kunnen gaan. Het tweede gedeelte, de 3-daagse Advanced Training volg je doorgaans 3 of 6 maanden na de basistraining.

De training wordt 3x per jaar aangeboden, waarvan 2x per jaar in het Engels en 1x per jaar in het Nederlands.

Wij vinden het belangrijk dat onze doula’s zich verbonden met elkaar voelen, en organiseren daartoe off- én online ‘Support & Development’  bijeenkomsten. Verder hebben we een online BiA community, waar je met je vragen en verhalen terecht kunt bij collega’s en je mentoren. Ook zijn je mentoren beschikbaar voor vragen en coaching.

BiA Doula Training wordt vormgegeven door Jennifer Walker en Joyce Hoek-Pula en ondersteund door Marjolein Blokker. Jennifer Walker is behalve een zeer ervaren doula, werkzaam sinds 2006, ook een Approved Spinning Babies Trainer®. Joyce Hoek-Pula werkt sinds 2008 als doula en is daarnaast ook zwangerschapsdocente, -masseuse en aromatherapeut.

Meer info: biadoulatraining.com

Facebook : https://www.facebook.com/biadoulatraining/
Instagram : https://www.instagram.com/biadoulatraining/
Email : doula@biadoulatraining.com
Telefoon : 0618293941

In Bloei doula opleiding

In Bloei Doulaopleiding

Bij onze doulaopleiding willen we vrouwen met een passie voor geboorte-ondersteuning samenbrengen en handvatten bieden om tot enthousiaste, ondernemende doula’s uit te bloeien. De opleiding omvat 13 lesdagen met per maand twee opeenvolgende dagen op vrijdag en zaterdag. En de lessen omvatten een mooie mix tussen theorie en praktijk waarmee ze een workshop-achtig karakter hebben wat samen met een potluck lunch voor een warme groepssfeer zorgt. Naast de 13 lesdagen is er de mogelijkheid voor het volgen van 2 bedrijfsdagen. Bloei uit tot een professionele, integere doula die met liefde zwangere vrouwen steunt en zelfvertrouwen geeft en daardoor het hele gezin de best mogelijke start biedt.

Meer info: doulaopleidinginbloei.nl

Facebook : www.facebook.com/doulaopleidinginbloei
Email : info@doulaopleidinginbloei.nl
Telefoon : 06-14 19 76 20

“Being a doula is the ultimate yoga practice for me”

JOYCE HOEK – PULA
~EMBRACING BIRTH~