Doula in de media

Een doula? Wat zeg je?

Af en toe verschijnen er artikelen in de geschreven pers over doula's. Vaak positieve maar soms ook negatieve. Door de bekende thuisbevalling cultuur heeft de Geboorte Doula met name in Nederland, veelvuldig moeten uitleggen wat nou precies het verschil is tussen een verloskundige en een doula. Inmiddels is de doula een steeds bekender begrip en weten een heleboel mensen nu wat het vak van Geboorte Doula inhoudt. De postpartum doula's en Kraamdoula's gaan nu door dezelfde fase heen als waar de Geboorte Doula's een aantal jaar geleden door moesten. Want wat is nou precies het verschil tussen een postpartum doula of een kraamverzorgende?

Hoe meer artikelen er verschijnen, hoe bekender het begrip doula wordt. Hoe meer doula's er zijn, hoe meer er worden gevraagd bij een baring. Op dit platform vind je een beknopt overzicht van zowel geschreven artikelen als korte clips uit een documentaire of tv programma. We nodigen je van harte uit om jouw aanwezigheid in de media te mailen (inclusief naam en praktijknaam) aan info@doula.nl zodat we met elkaar een mooi overzicht opbouwen voor alle belangstellenden.

Het al dan niet plaatsen van jouw artikel of video is ter beoordeling van doula.nl

Geen babyshower maar Mother's blessing

17 Feb 2020 – doula.nl

In het Parool werd aandacht besteed aan doula Kassandra Schreuder die een mother's blessing ritueel verzorgt als doula bij een cliënte van haar. Lees meer


Bevallen wordt een feestje met een doula aan je bed

25 Apr 2019 – doula.nl

'Bevallen wordt een feestje met een doula naast je bed. En Meghan Markle heeft er ook één'. In dit artikel in Trouw werden in 2022 diverse doula's geïnterviewd. Klik hier


Doula puft mee

11 Feb 2019 – doula.nl

Editie NL van RTL besteedde kort aandacht aan de meerwaarde van een doula. Klik hier


Met een doula beval je niet in je eentje

11 Feb 2019 – doula.nl

Doula Joyce Hoek Pula verscheen in het RTL nieuws naar aanleiding van Meghan Markle's bevalling van haar eerste kindje, die mede begeleidt werd door een doula. Deze gebeurtenis in de UK werd ook breed uitgemeten in de Nederlandse pers. Klik hier


Ouders van Nu - Een doula bij de bevalling: wat is een doula?

01 Jan 2019 – doula.nl

Ouders van Nu heeft diverse zwangerschaps experts ingeschakeld om zowel hun online platform als hun geprinte edities te vullen. Dit artikel is in samenwerking met expert Annelies Mulder geschreven over de meerwaarde van het inschakelen van een doula. Klik hier


Lopen we daar, door de stille stad, hopend op weeën

01 Jun 2018 – doula.nl

Maaike Rijnsburger is doula in Utrecht en ondersteunt vrouwen tijdens de bevalling. Dit artikel verscheen in Ouders van Nu over een bevalling die maar liefst 36 uur duurde. Klik hier


JOPPPAH (association for prenatal and perinatal psychology and health)

Hospital based support for women with trauma: a pilot study of a clinical doula program in the Netherlands

03 Apr 2018 – doula.nl

Het onderzoek dat in 2017 en 2018 werd gedaan in het AMC naar de meerwaarde van doula begeleiding bij vrouwen met trauma werd niet alleen in het Nederlands gepubliceerd maar ook (zoals te doen gebruikelijk) in het Engels door de JOPPPAH. Een uittreksel van dit onderzoek vind je hier! Mede auteur ...


Baringsondersteuning voor vrouwen met trauma

02 Apr 2018 – doula.nl

In april 2018 werd een artikel gepubliceerd door de KNOV over de pilotstudie naar de klinische doula in het AMC, Amsterdam. Deze pilotstudie om de zorg te verbeteren werd geïntroduceerd door doula Catharina Ooijens, op dat moment in dienst bij het AMC. KNOV april 2018


Bevallingstrends in Amsterdam

01 Mrt 2018 – doula.nl

In de Uitkrant van Amsterdam verscheen in 2018 een artikel over hoofdstedelijke bevallingstrends, waaronder het inschakelen van een doula. Klik hier


Bevallen? Doe mij een doula

23 Apr 2017 – doula.nl

In 2017 verscheen in het Parool een overzichtsartikel over de groeiende populariteit van doula's in Amsterdam, waarin verschillende doula's worden geïnterviewd. Klik hier