Stagiair – Doula.nl

Vind een stagiair Doula

Voor aanstaande doula’s die nog in opleiding zijn is via deze site de mogelijkheid zich voor te stellen. Om het diploma te behalen voor de opleiding zijn stages vereist. De doula’s die in opleiding zijn hebben al veel theorie gehad. Hun kennis is inmiddels goed genoeg om te ondersteunen bij bevallingen. Van deze stages leren zij ontzettend veel. Elke bevalling is immers anders.

Zoek je als stel of als vrouw een doula en wil je een doula in opleiding de kans geven? Dan is dit een mooie kans! Hieronder stellen de doula’s in opleiding zich voor. Neem gerust contact met hen op.

Audri Ramaekers

Audri Ramaekers

REGIO: LIMBURG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Audri, 39 jaar en Doula in opleiding. Samen met mijn vriend en ons zoontje van 4 jaar woon ik in midden Limburg. De weg naar het ouderschap is een prachtig transformerend en soms ook overweldigend proces, naast een kindje worden er immers ook ouders geboren. Graag ben ik er om jullie in rust en met zachte kracht te kunnen ondersteunen tijdens deze reis. Jullie te voorzien van alle nodige informatie en voorbereiding rondom de bevalling zodat de geboorte van jullie kindje ook echt jullie reis is. Heel graag ga ik met jullie in gesprek om te voelen of er een wederzijdse klik is en ik jullie mag ondersteunen tijdens deze reis. Naast Doula ben ik ook gecertificeerd ademcoach.

E-mail: audriramaekers@hotmail.com

Telefoon: 0619908746

Floor Hennekes

Floor Hennekes – van Rosmalen

REGIO: GOOI E.O./NAARDEN (+40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Specifiek zet ik mij in voor vrouwen met psychische problemen, alleenstaande moeders en vluchtelingen. Mocht je je financieel geen doula kunnen veroorloven, dan komen wij samen tot een oplossing. Ook andere vrouwen sta ik uiteraard graag bij. Het is mijn missie jou in je kracht te zetten en zelfvertrouwen te geven. Jij hebt de regie. Ik luister naar jouw wensen en eventuele angsten en vraag door als dat nodig is. Ik help je naast te denken ook te voelen en te vertrouwen op jouw intuïtie. Zo kun jij ontspannen toeleven naar de bevalling. Tijdens de gehele bevalling ben ik er voor jou (en jouw partner). Ik ben liefdevol, rustig, empathisch, daadkrachtig en verbindend. Als doula maak ik gebruik van mijn brede ervaring in coaching, familie-opstellingen, management, yoga en zijnsoriëntatie.

E-mail: rfmd@xs4all.nl

Telefoon: 0653475265

Manon God

Manon God

REGIO: ZEIST/UTRECHT E.O. (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ben je op zoek naar begeleiding, kennis en mentale steun voor deze ‘prachtige ingrijpende’ gebeurtenis in jouw leven? Het baren van een kind is weliswaar van alle tijd, maar het blijft spannend en bijzonder. Hoe fijn is het als jij als vrouw in deze kwetsbare tijd in je kracht staat en je liefdevol en blij terug kan kijken op de geboorte van je “kleine wonder”. Ik ondersteun jou én natuurlijk je partner graag tijdens het hele proces en wijk niet van jullie zijde. Ik ben Doula Manon God, 55 jaar, moeder van 3 volwassen kinderen, empathisch, verzorgend, coach in hart en nieren en zou graag met je kennis maken.

E-mail: manongod@gmail.com

Telefoon: 0624221135

Chaya Rensen-Mol

Chaya Rensen-Mol

REGIO: LEIDEN E.O. (+10 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoi, ik ben Chaya (zij/die), en ik ben draagconsulent en doula in opleiding. Ik woon met mijn vrouw en twee koters in Leiden. Na mijn eerste bevalling wist ik dat ik in de geboortezorg wilde werken. Doula zijn past bij mij, omdat ik een vast gezicht ben tijdens de zwangerschap en bevalling. Ik zal de hele periode aan jouw of jullie zijde staan, en kan ondersteuning bieden in elke situatie. Elk gezin is bij mij welkom, en ook bijzondere situaties zoals queer personen of meeroudergezinnen zijn bij mij aan het juiste adres.

Stagecliënten krijgen van mij een draagconsult cadeau (twv €50 per uur).

E-mail: verbondenmethetleven@gmail.com (website: queerdoula.nl)

Telefoon: 0624202057

Kim Geene

Kim Geene

REGIO: UTRECHT (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hi, mijn naam is Kim (40) en samen met mijn lief Benjamin ben ik troste ouder van twee vrolijkerds, Ilja en Liva (6 en 3). Ik volg met heel veel plezier de opleiding tot doula bij BiA Doula Amsterdam. Mijn grote wens is dat elke vrouw extra zorg en aandacht krijgt in de bijzondere maar ook life changing periode van zwangerschap en geboorte van ouder en kind. Vertrouwen in je eigen lichaam, regie over je bevalling (voor mij betekent regie houden dat je geïnformeerde keuzes kunt maken), juist ook als het anders loopt dan gehoopt, en liefdevolle/ondersteunende aanwezigheid staan bij mijn begeleiding centraal. Tijdens de bevalling ben ik er voor jullie en ondersteun ik jullie mentaal, fysiek of praktisch, afhankelijk van jullie behoeften op dat moment. Ik ben indien nodig een liaison tussen jullie en de geboorte professionals.

Dit ben ik in een notendop: enthousiast, verbinder, aandachtig, sensitief, rustig, neem mezelf niet al te serieus, luister graag en vertel ook graag :). Nieuwsgierig geworden? Stuur me een berichtje voor een kennismakingsgesprek!

E-mail: info@kimgeene.nl (website: kimgeene.nl)

Telefoon: 0620010955

Mona Louve

Mona Louve

REGIO: ROTTERDAM E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Mona, ik ben 30 jaar oud en moeder van twee lieve meiden onder de 4. Na het volgen van een bachelor psychologie vond ik een beroep als psycholoog toch te klinisch. Mijn oudste gaf me de inspiratie om doula te worden en sindsdien voel ik een oerkracht vanuit mijzelf komen om dit te realiseren. Ik ben Nederlandse, maar ook moslim, waardoor het voor mij makkelijk is om vanuit verschillende perspectieven te kijken. Omdat het CBS statistieken laat zien van nadelige cijfers voor gekleurde medelanders en moslims, leg ik vooral mijn focus op het verbeteren van de ervaringen van deze groepen, maar uiteindelijk vind ik het heerlijk om elke zwangere vrouw te kunnen verzorgen, ongeacht hun kleur, religie of status.

Ik ben niet in het bezit van een eigen auto, dus Rotterdam Zuid/Barendrecht/Ridderkerk kan ik fietsen, daarbuiten vraag ik een taxivergoeding.

E-mail: mona_lalouve@gmail.com

Telefoon: 0687460292

Ellen Schrik- de Wit

Ellen Schrik- de Wit

REGIO: NOORD-HOLLAND (ALKMAAR E.O.)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve ouders in spé,
Wat fijn dat jullie een kleintje op komst hebben! Wat is het spannend en misschien een beetje overweldigend gelijk? Mijn naam is Ellen, ik ben inmiddels al weer een behoorlijk aantal jaren kraamverzorgende en heb daarin mijn eigen onderneming, gespecialiseerd in Natuurlijke- en Holistische kraamzorg, warmtezorg en Dunstanbabytaal. Nu zwanger zijn is best een opgave, de wereld gaan zó snel! Het lijkt mij heel prettig om 1 vast persoon te zien en te spreken die begeleiding geeft tijdens de zwangerschap, bevalling en in de kraamweek, daarom ben ik de opleiding tot doula gaan doen bij In Bloei. Mijn manier van begeleiden is vooral rustgevend, warm en liefdevol. Ik probeer als doula jullie met name naar jullie eigen stem en visie te begeleiden en te laten ontdekken wat voor jullie belangrijk en prettig is.

E-mail: ellen@kraamzorgnaturel.nl (website: www.kraamzorgnaturel.nl

Telefoon: 0642911066

Mariska Oosterloo

Mariska Oosterloo

REGIO: DRENTHE/GRONINGEN (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoi, ik ben Mariska! Ik woon samen met mijn vriend en onze twee zoontjes in Eext. Ik volg de opleiding tot Doula en het moment is daar om dit mooie, bijzondere vak in de praktijk mee te maken! Door jullie te informeren over alle aspecten rondom de bevalling, zorg ik ervoor dat jij de regie kunt houden tijdens jouw bevalling. Ik help inzichtelijk te maken wat de wensen en behoeften zijn. Wat helpt jou om te relaxen en wat kan ik doen om jou in jouw ontspannen bubbel te laten blijven? We kijken wat er mogelijk is, óók bij medische zwangerschappen. Want daar is meer mogelijk dan je denkt! Ik ben er voor jou en bied continue steun. Mentaal én fysiek, bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen, visualisaties en massagetechnieken. Hierdoor kan jij ontspannen, geïnformeerd en bewust deze mooie periode meemaken en met trots hierop terugkijken. Vrijblijvend kennismaken? Ik hoor graag van je!

E-mail: info@doulamariska.nl

Telefoon: 0628591338

Amber Waanders

Amber Waanders

REGIO: VOORNE-PUTTEN, GOEREE-OVERFLAKKEE E. O. 

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Amber, ben 31 jaar en woon samen met mijn vriend en twee zoons in Hellevoetsluis. Als doula ben ik er voor jou (en je partner) tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de eerste periode erna. Het mogen worden van mama/papa is fantastisch. Liefde krijgt ineens een heel nieuwe betekenis.

Hoe doe je dat dan? Ouder(s) worden? Hoe bereid ik me voor, wat kan ik verwachten, wat wil ik wel en wat juist niet? Ik bied ondersteuning bij het vinden en vastleggen van antwoorden op deze vragen en bied tools, tips en tricks die jij (en je partner) kan gebruiken. Bij de bevalling ben ik er met liefde en vertrouwen, ben continue aanwezig en bied ondersteuning afgestemd op jouw behoefte (en van je partner). Als doula ben ik er voor jou (en je partner), zonder oordeel, met liefde en vertrouwen. Graag kom ik langs om elkaar te leren kennen. Zie ik je snel? Liefs Amber

E-mail: a.r.waanders@gmail.com

Telefoon: 0653505285

Neeltje Berkenbosch

Neeltje Berkenbosch

REGIO: MIDDEN & ZUID LIMBURG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoe bepalend is een mooie geboorte als welkom voor je kind? Een mooie geboorte maakt
groot verschil als start in het leven van het kind, èn dat van jonge ouders. Een goede
voorbereiding op je bevalling, is het àllergrootste kraamcadeau wat jij je kind kunt schenken. Een cadeau dat levenslang dóórwerkt. Graag draag ik hieraan bij. Ik ben Doula Neeltje. Een mooie geboorte is een stevige startbasis en verbinding voor het nieuwe ouderschap. Voor het kind is dit een waardevolle ervaring, waarin het kind zich zeer welkom en geborgen mag weten in een zachte landing op aarde. Zorgvuldigheid vanuit rust, met respect voor het wonder dat zich voltrekt, zijn daarbij mijn kernwaardes. Gewaardeerde eigenschappen van mij zijn: rust, open blik, zacht, blij, stevig, praktisch en flexibel. Bij mij mag àlles er zijn. Ook als het lastig is. Inzichten vanuit de gezondheidszorg als begeleider en vanuit mijn energetische praktijk als bloesemtherapeut, healer, reader en opsteller, neem ik met mij mee.
Wil je vrijblijvend eens kennis maken?

E-mail: n.e.berkenbosch@gmail.com

Telefoon: 0636189905

Meike Staleman

Meike Staleman

REGIO: UTRECHT E.O. (+50 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve vrouw, mijn naam is Meike (33) en doula in opleiding.

Wat een mooie én spannende tijd, zo’n zwangerschap! Een transformatie in je leven. Durf je te vertrouwen op je intuïtie en op de wijsheid van je lichaam? Naast alles wat er op je af komt? Tijdens deze belangrijke periode in je leven ben ik er heel graag voor jou én je (beval)partner. Jouw wensen en grenzen staan centraal, waaraan ik je help herinneren. Zodat jij op jouw manier kunt bevallen en dit een bekrachtigende periode in je leven zal zijn. Als doula breng ik rust, vertrouwen en warmte met me mee. Voel je welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

E-mail: info@doulameike.nl (website: www.doulameike.nl)

Telefoon: 0610595074

Nikkie Wortman

Nikkie Wortman

REGIO: WEST-BRABANT/BREDA E.O. (+60KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Je draagt je kindje. De natuur creëert nieuw leven door jou heen. Zo mooi.

In liefde en warmte begeleid ik jullie tijdens deze prachtige reis van zwangerschap, geboorte en vierde trimester. Samen bereiden we ons voor op de geboorte die jullie voor ogen hebben. Ik begeleid jullie om het proces de ruimte te geven. Om op zoek te gaan naar de diepere en hogere lagen in jezelf. Om jezelf te durven te zijn en jezelf te durven geven. Ik ben er om jullie geboortewens te bekrachtigen. We ontdekken wat jullie nodig hebben, ik informeer jullie over mogelijkheden zodat jullie je eigen vrije keuzes maken en ik geef (praktische) tools die ontspanning, rust en vertrouwen brengen in buik, hart en hoofd.  Zodat jullie in alle liefde, rust en aanwezigheid jullie kindje kunnen verwelkomen en kunnen terugkijken op een bekrachtigende geboorte-ervaring. Vol overgave ben ik in stille kracht aanwezig om jullie geboorte te faciliteren. “Dance to the beat of your own drum”

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Lieve groet, Nikkie.

E-mail: nikkie@doulapraktijkzilverenmaan.nl (website: doulapraktijkzilverenmaan.nl)

Telefoon: 0615222936

Feline Rutjes

Feline Rutjes

REGIO: ROTTERDAM/BREDA

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Feline, ik ben 25 jaar, moeder van een zoon van 4 en een dochter van 2 en ik ben doula in opleiding. Graag zou ik vrouwen en hun partners willen ondersteunen gedurende hun geboorte avontuur. Tijdens de zwangerschap informeer ik over het onbekende zodat ouders weloverwogen keuzes kunnen maken die bij hen passen. Ik ondersteun bij het opstellen van een geboorteplan, reik ontspanningstechnieken aan en samen bespreken we de wensen voor de bevalling. Ik wil graag liefdevolle support bieden, voor een veilige en vertrouwde sfeer zorgen en een (aanstaande) moeder helpen vertrouwen te krijgen in zichzelf en in haar lichaam, zonder controle uit te oefenen of te veel aanwezig te zijn. Soms is ‘er zijn’ al genoeg. Want dit alleen al kan het verschil maken.

Het lijkt me leuk om kennis te maken! Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

E-mail: felinerutjes@gmail.com

Telefoon: 0637416650

Ismay Heijerman

Ismay Heijerman

REGIO: DEN HAAG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Ismay Heijerman, ben 24 jaar en woon in Den Haag. Op dit moment ben ik opzoek naar aanstaande ouders die het prettig vinden om tijdens de zwangerschap en bevalling ondersteuning te krijgen van een Doula in opleiding. Als Doula ben ik iemand die er is en luistert, vragen beantwoord en aanvoelt wat jij nodig hebt. Iemand die jouw wensen, grenzen en behoeftes kent en waarborgt. Iemand die jou ziet, hoort en vertrouwen heeft in jouw persoonlijke kracht. Kortom iemand die er volledig voor jou is in deze bijzondere periode van je leven.

Gedurende de opleiding doe ik kennis op omtrent Doula begeleiding. Ik kijk ernaar uit om deze opgedane kennis, mijn kwaliteiten en vaardigheden in praktijk te brengen en te ontwikkelen. Ik hoop dit met jou te mogen doen! Via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres kan je contact opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

E-mail: ismay.heijerman@gmail.com

Telefoon: 0610348280

Els Koppers

Els Koppers

REGIO: NOORD HOLLAND/HUIZEN E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Els Koppers. Ik woon samen met mijn lieve man en 4 eigenwijze kinderen. Ik werk als doula vanuit een holistische visie en geloof dat aanvullend mentaal en emotionele ondersteuning belangrijk is naast de reguliere medische en praktische zorg gedurende deze vaak intense periode van je leven. Samen kunnen we kijken wat je wensen zijn voor jouw bevalling en die in kaart brengen. Dit alles om je zo veel mogelijk voor te bereiden en handvatten mee te geven zodat de geboorte van jouw kindje zo bewust en positief mogelijk ervaren kan worden met behoud van eigen regie.

Mocht dit wat voor je zijn kunnen we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken. Ik zal uitleggen hoe een doula traject eruitziet en wat je allemaal mag verwachten van mij. Ik wens je een goede zwangerschap toe.

E-mail: e.p.koppers@gmail.com (website:www.bevalleninvrijheid.nl)

Telefoon: 0624849343

Sarah Schützle

Sarah Schützle

REGIO: DRIEBERGEN-ZEIST E.O.  (+40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve (aanstaande) moeder of vader,

Ik ben Sarah, 33 jaar en doula i.o. bij In Bloei Doulaopleiding. Zwangerschap en geboorte zijn zulke grootse veranderingen in het leven, zo bijzonder en tegelijk zo natuurlijk. Als doula begeleid ik de aanstaande ouder(s) met emotionele en praktische ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling. Ik bied continue ondersteuning tijdens de bevalling, afgestemd op het moment en wat jij nodig hebt, luisterend naar jouw grenzen en verlangens. Ik ben er voor de zwangere én voor de eventuele partner. Opdat je je gedragen weet, in een veilige krachtige bedding.
Daarnaast bied ik ceremonies met o.a. mijn muziek aan. Om het nieuwe leven, moederschap, vaderschap… te vieren en verwelkomen, of om na de bevalling de periode van zwangerschap en geboorte liefdevol af te sluiten. De invulling is uiteraard aangepast op jouw wensen.

Interesse, vragen? Welkom om vrijblijvend kennis te maken, ik hoor graag van je.

E-mail: wondersoflifedoula@posteo.nl(website: www.sarahsounds.nl )

Telefoon: 0684321304

Angelina Mannak

Angelina Mannak

REGIO: ZWOLLE E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoi, mijn naam is Angelina, ik ben 42 jaar, getrouwd en trotse moeder van twee kinderen (4 en 6 jaar). Al voor de geboorte van mijn kinderen had ik veel interesse in verloskunde en tijdens mijn zwangerschappen en de periode daarna is mijn fascinatie omtrent het geboorteproces vergroot en voelde ik sterk de behoefte om hier meer mee te gaan doen. Zo ben ik begonnen met de opleiding tot doula. Ik zou jou en jouw partner graag tijdens de zwangerschap en bevalling begeleiden en ondersteunen. Al tijdens de zwangerschap kijken we samen naar jullie wensen en wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier kun jij in rust genieten van deze bijzondere tijd en met vertrouwen naar de bevalling uitkijken. Ik ben er voor je!

E-mail: mannakangelina@gmail.com (website: www.doula-angelina.nl)

Telefoon: 0641228982

Els Boon

Els Boon

REGIO: HAARLEM E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hallo! Ik ben Els (37), trotse moeder én doula in opleiding.

Je bent zwanger, jullie verwachten een kindje, wat prachtig! Vanuit rust, kracht en aanwezigheid lever ik met passie een bijdrage aan jouw bevalling. Samen onderzoeken we in de gesprekken wat jullie verlangen en nodig hebben, zodat jullie vol vertrouwen de bevalling tegemoet treden.  Ik help jullie richting geven, en ben er voor jullie in deze spannende en meest bijzondere periode. Wil jij regie ervaren? Mijn missie is dat jij je je eigen kracht ervaart; voor, tijdens en na de bevalling. Dat jij de rest van je leven met trots en blijdschap op dit moment terug zal kijken. Een mooie start voor jou en jullie kindje. Bel of mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking!

E-mail: elsjeboon@hotmail.com

Telefoon: 0645774618

Jos Derksen

Jos Derksen

REGIO: AMSTELVEEN E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Ik ben Jos Derksen, 64 jaar en een trotse moeder van inmiddels twee prachtige volwassen kinderen. Na ruim 25 jaar als professionele coach in het onderwijs en de zorg, heb ik besloten om mijn kwaliteiten en levenservaring in te zetten bij het ondersteunen van jonge vrouwen en hun partner tijdens deze mooie en soms spannende nieuwe reis. Als Doula kan ik je beloven dat ik jullie het hele traject bij sta. Mede door het opstellen van een geboorteplan, bouwen we een vertrouwensband op en zal ik  tijdens de hele bevalling aanwezig zijn. Mijn allerbelangrijkste taak als Doula zal zijn om de rust te bewaren en de ruimte te creëren die jullie nodig hebben. Met liefde voor het (nieuwe) leven lijkt het mij fantastisch om je te mogen ondersteunen bij deze bijzondere levenservaring. Ik kijk er dan ook naar uit om kennis te maken.

E-mail: josderksen56@gmail.com

Telefoon: 0612157629

Anne Chaudron

Anne Chaudron

REGIO: ZEELAND/MIDDELBURG (+40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hallo (aanstaande) ouder(s)! Ik ben Anne, 29 jaar, mama én Doula in opleiding. Ik help jou en je partner graag om je rustig, realistisch en met vertrouwen voor te bereiden op de geboorte en het ouderschap. Zodat je vol van deze bijzondere periode kunt genieten! Vanuit positiviteit en met aandacht voor eigen regie onderzoeken we jouw wensen. We nemen de tijd voor persoonlijke vragen, twijfels en/of angsten. Tijdens de bevalling kun je onvoorwaardelijk op mij rekenen, ongeacht waar je bevalt en hoe lang het duurt. En hóe het ook loopt, dat jullie hier met trots en liefde op terug kunnen kijken. Dat is mijn missie. Niet ter vervanging van iemand maar juist ter versterking van het team. Ik kijk er naar uit om (vrijblijvend) kennis te maken!

E-mail: anne.c.chaudron@gmail.com (website: www.annechaudron.nl )

Telefoon: 0612779755

Lisanne Corpeleijn

Lisanne Corpeleijn

REGIO: DEVENTER/APELDOORN/ZUTPHEN

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Lisanne Corpeleijn en ik ben Doula in Deventer. Als Doula ben ik ieder moment van de dag een houvast tijdens jouw zwangerschap, de bevalling en de periode daarna en help ik jullie met jullie wensen en behoeften. Samen met jullie creëer ik een veilige omgeving om over spanningen, angsten of onzekerheden te praten en help ik deze om te zetten in positieve gedachten. Dit doe ik door net iets verder te kijken waardoor we samen tot de kern komen. Zo krijgen jullie meer zelfvertrouwen en kunnen jullie meer genieten van deze bijzonder periode. Met mijn empathisch vermogen, zorgzaamheid en oprechte interesse ga ik met aandacht de verbintenis met jullie aan.

Mijn missie is jullie een prachtige herinnering mee te geven aan deze magische tijd.

E-mail: lisanne@doulacentrumdeventer.nl

Telefoon: 0614235801

Danielle van Schravendijk

Danielle van Schravendijk

REGIO: AMSTERDAM/NAARDEN-BUSSUM

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Danielle, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn liefste man en twee kindjes in Amsterdam, de Rivierenbuurt.
De fascinatie voor baby’s, zwanger zijn en het moederschap begon voor mij op hele jonge leeftijd. Toen Julius en Mila werden geboren werd voor mij bevestigd dat ik hier iets mee wilde doen. Want, WAUW!
Ik verloor mezelf maar vond ook mijn kracht, want niks komt vanzelf. Het gaat met zoals alles in het leven met ups & downs. Angst en twijfel. Maar bovenal met heel veel liefde.

Ik zou het prachtig vinden om élke vrouw die ik mag ondersteunen te laten voelen dat ze die kracht in zich heeft. Volg je gevoel, je doet het goed, je bent niet alleen.

Uiteraard zal ik naar behoefte invullen hoe mijn ondersteuning eruit zal zien.
Ik zal gedurende de opleiding werken op basis van “pay what you want”. Ik vind het belangrijk dat je je er goed bij voelt en dat we hier samen een invulling aan kunnen geven.

Hopelijk maken we gauw kennis met elkaar, Liefs Danielle

E-mail: vanschravendijkdanielle@gmail.com

Telefoon: 0681017492

Kim van Galen

Kim van Galen

REGIO: AMSTERDAM E.O. (+35 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Als doula help ik jou – en je partner – om de geboorte met optimisme en vertrouwen tegemoet te gaan. Tijdens de bevalling begeleid ik je, vanuit een immens geloof in jouw eigen kracht. En met respect voor jouw wensen en keuzes. Waar nuttig geef ik praktische tips, als het even zwaar is ben ik de steunpilaar voor jou en je partner. Of je nu in het ziekenhuis, geboortecentrum of thuis bevalt, ik blijf aan jouw zijde tot enkele uren na de geboorte.

Mijn naam is Kim, ik ben getrouwd met Ringo en moeder van een geweldige zoon, Jai. Door zijn komst heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat moeders in hun kracht staan bij de geboorte. Dat is wat ik als doula wil bijdragen: aanstaande moeders helpen om het vertrouwen in hun eigen oerkracht te herwinnen.

Andere mensen beschrijven mij als kalm, liefdevol en helder, maar ook ferm en direct als de situatie daarom vraagt. Ik leef vanuit mijn hart, met een diep vertrouwen in het leven, en omarm mijn intuïtieve en empathische zelf. Hierdoor voel ik feilloos jouw energie aan en hierin ligt mijn kracht. Ik voel je en draag je, simpelweg door te ‘zijn’ aan jouw zijde.

E-mail: kim@sankalpa-doula.nl

Telefoon: 0613521829

Esther Cardenes

Esther Cardenes

REGIO: GRONINGEN, DRENTHE, FRIESLAND E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoi, ik ben Esther! 

Ik ben in opleiding tot doula en ben nu op zoek naar een stel dat een kindje verwacht en ik gedurende de zwangerschap en bevalling mag begeleiden. Ik heb me lang afgevraagd hoe ik het beroep doula het beste kon omschrijven en hier kwam ik op uit: een doula is iemand die jou in jezelf laat geloven, in jouw baby, en dat jij de zwangerschap, bevalling en het moederschap aankan. Jouw persoonlijke cheerleader! Ik help jou met eventuele angsten en zorgen, want er komt veel op je af vanaf het moment dat je die positieve test vasthoudt. 

De begeleiding bestaat uit minimaal 3 gesprekken gedurende de zwangerschap en ik ben aanwezig tijdens de bevalling om jou en je partner te ondersteunen op de manier die bij jullie past. Woon je in de omgeving van Groningen, Drenthe of Friesland bel of mail me gerust voor een vrijblijvend kennismakinggesprek.

E-mail: doulagloriia@gmail.com

Telefoon: 0640227953

Sara van Buijtenen

Sara van Buijtenen

REGIO: UTRECHT E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hallo, mijn naam is Sara van Buijtenen, ik ben 27 jaar en woon in Utrecht samen met mijn vriend en ons zoontje Lukas. Naast de opleiding tot doula werk ik als gastouder.

Er verandert veel als je een kindje verwacht en er zijn oneindig veel keuzes die gemaakt kunnen worden. Dan kan het erg fijn zijn een vertrouwd persoon te hebben waar je al je zorgen, vragen en ontwikkelingen mee kan delen. Als doula draag ik graag bij aan jouw individuele proces naar het ouderschap.

Tijdens je zwangerschap zullen we een aantal keer samenkomen om je ideeën, wensen en angsten te bespreken en nemen we de tijd om je vragen samen te onderzoeken. Door die gesprekken hoop ik een duidelijk beeld te krijgen van waar jouw behoeftes liggen en hoe ik je het beste, zowel mentaal als fysiek, kan ondersteunen tijdens de geboorte van je kindje.

Mocht jij, indien gewenst samen met je partner, mijn ondersteuning daarin kunnen gebruiken, neem dan vooral contact op!

E-mail: saravanbuijtenen@hotmail.com

Telefoon: 0657831160

Susan Bloemen

Susan Ruwette-Bloemen

REGIO: HEERLEN, ZUID-LIMBURG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Met een positief gevoel terugkijken op de geboorte van je kindje, hoe deze geboorte ook zal verlopen. Dat is wat ik zelf heb ervaren en dat is wat ik jou gun.

Ik ben Susan, mama van 2 en woonachtig in Heerlen, Zuid-Limburg. In juni 2020 ben ik  gestart met de doula opleiding in Amsterdam. Een bevalling kun je (meestal) niet plannen, je voorbereiding wel. Ik ondersteun je graag tijdens je voorbereiding Met mijn hart en met mijn handen werken, dat is wat ik doe. Samen kijken we wat jouw wensen zijn voor de geboorte en kom je zelf tot ontdekking wat bij jou past. Je vertrouwde gezicht van begin tot einde, dat ben ik.

Bij BloemingBirth kun je terecht voor doula begeleiding, zwangerschapsmassage en ondersteuning d.m.v. essentiële oliën. Kennismaken met mij als doula, neem dan een kijkje op mijn Instagram @bloemingbirth.nl

E-mail: info@bloemingbirth.nl (website: www.bloemingbirth.nl)

Telefoon: 0624105045

Jorinde Dijkhuis-Hettich

Jorinde Dijkhuis-Hettich

REGIO: ROTTERDAM/GOUDA/ZOETERMEER E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Wil jij graag vol vertrouwen en energiek aan het ouderschap beginnen? Wil jij je gehoord voelen tijdens je bevalling? Wil jij een vertrouwd persoon die je hele bevalling aanwezig is?

Lieve Zwangere,

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een Doula en op deze site terecht bent gekomen. Ik ben Jorinde en wens elke vrouw een bevalling waar ze met een goed gevoel op terug kan kijken, hoe deze bevalling ook verloopt en of deze nu thuis is of in het ziekenhuis.
Ik ondersteun jou (en je eventuele partner/gezinsleden) graag bij de voorbereiding op je bevalling met praktische tips, tools en informatie voor het bevalproces en de keuzes die jij als zwangere kan maken voor een optimale voorbereiding. Een belangrijk onderdeel daarbij zijn de emoties die bij een zwangerschap en bevalling komen kijken en je wensen voor de bevalling.

Wil jij een rots in de branding, die er voor jou (en je partner) is en naar je luistert zodat je je niet eenzaam voelt tijdens je bevalling, neem dan vrijblijvend contact met me op.

E-mail: doulajorinde@gmail.com

Telefoon: 0644636354

tiffany macnaughton

Tiffany MacNaughton

REGIO: AMSTERDAM/AMSTELVEEN E.O.

Looking for an internship for home and hospital delivery

As a doula I offer informational and physical support to growing families from pregnancy to postpartum.

My name is Tiffany and I am originally from Texas. I did my doula training with BiA Doula in 2018 and a Spinning Babies workshop in 2019. Recently I completed a nutrition for pregnancy course. With all the things I’ve learned, I offer my clients information to help discover their wishes, tips and tricks for optimal pregnancy and birth, and support to make them feel confident. My biggest wish is for my clients to have a satisfying birth and to not just survive but thrive in the postpartum.

E-mail: thebirthsherpa@gmail.com (website: yourbirthsherpa.nl)

Telephone: 0627849105

Helmi Flemmix

Helmi Vlemmix

REGIO: BRABANT ZUID OOST E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Helmi en ben een doula in opleiding. Hiervoor zoek ik stagemogelijkheden. Heb jij graag ondersteuning tijdens je bevalling?

Omdat de geboorte grote impact op je leven heeft is het van belang te bevallen in een prettige setting, waar dan ook, die keuze is aan jou. Er zijn zo veel meer keuzemogelijkheden. Als doula kan ik je helpen je geboorteplan vorm te geven, je de nodige informatie te geven zodat je met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet kunt gaan. Tijdens de bevalling zal ik je emotionele support te geven en je eventuele bevallingspartner tools geven om jou goed te kunnen ondersteunen. Alles met als doel je bevalling een mooie, positieve ervaring te laten zijn. Je hoeft het niet alleen te doen!

Je bent van harte welkom om contact met mij op te nemen voor meer informatie. Ook als je nog twijfels en/ of vragen hebt. Mag ik je geboortecoach zijn? Mail me op:

E-mail: helmivlemmix@gmail.com

Telefoon: 0643394219

Chantal Burnett

Chantal Burnet

REGIO: DORDRECHT (+40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Wat leuk dat je interesse in een stage doula hebt!

Hoi, ik ben Chantal, 36 jaar en woon samen met mijn man en 3 heerlijke kids Fay, Liam en Norah in Dordrecht. Afgelopen september ben ik begonnen met de opleiding doula. Na heel wat jaren op kantoor gewerkt te hebben, ben ik mijn passie gaan volgen, de zwangerschap en bevalling. Het zou heel mooi zijn, als iedere vrouw met kennis en vol zelfvertrouwen gaat bevallen.

Mensen vinden mij zorgzaam, warm en “down to earth”. Ik wil jou (jullie) heel graag ondersteunen tijdens deze bijzondere en prachtige gebeurtenis. Met elkaar bouwen we een vertrouwensband op, zodat jij met vol vertrouwen kan gaan bevallen. Wil je meer over mij weten en wat ik eventueel voor je kan beteken, ga dan naar mijn website, bel of mail mij. Liefs, Chantal

E-mail: info@doulachantal.nl (website: doulachantal.nl )

Telefoon: 0615828117

Hellen 't Mannetje

Hellen ‘t Mannetje

REGIO: DELFT (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve mede-mama, gefeliciteerd met de komst van jullie wondertje! Elke zwangerschap, elke bevalling en elke geboorte is uniek en indrukwekkend. De manier waarop jij je hierop voorbereidt, biedt prachtige mogelijkheden om een ijzersterke basis te creëren die zowel jou als je kindje de rest van jullie leven kan bekrachtigen in al het moois dat jullie al in je hebben. Graag sta ik jou (en je partner of gezin) bij tijdens jullie unieke geboortereis. Thuis of in het ziekenhuis.

Mijn naam is Hellen, ik ben 34 jaar en mama van 2 dochtertjes. Als doula bied ik informatie, steun ik je in de keuzes die je maakt en bied ik praktische en emotionele support in de aanloop naar je bevalling, tijdens de geboorte van je kindje en in jullie eerste periode samen. In samenwerking met je partner en andere betrokkenen, zorg ik voor een veilige en warme sfeer die nodig is om jou en je kindje optimaal tot jullie recht te laten komen. Mijn manier van begeleiden kenmerkt zich door een heel sensitieve, intuïtieve, betrokken en daadkrachtige houding. Ik vind het heel belangrijk dat je vanuit vertrouwen in jezelf, je kindje en jullie verbinding met elkaar kunt bevallen. Jouw eigenheid, wensen, krachten en mogelijkheden vormen dan ook het uitgangspunt van mijn begeleiding in deze bijzondere fase van je leven. Ik leer je graag kennen om te voelen of wij goed bij elkaar passen en ik kijk ernaar uit om het geboorteavontuur samen met jou of jullie aan te gaan. Veel liefs van Hellen

E-mail: hellen@mamaminded.nl (Website: mamaminded.nl)

Telefoon: 0628144139

Ineke Hogendoorn

Ineke Hoogendoorn

REGIO: MIDDEN NEDERLAND (40 km vanaf Austerlitz)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Gefeliciteerd met deze zwangerschap!
Mijn naam is Ineke, moeder van twee lieve dochters. Ik woon midden in de bossen in het dorp Austerlitz. De natuur is erg belangrijk voor mij.
Zwangerschap en geboorte vind ik ontzettend interessant. Toen ik zelf zwanger was wilde ik alles weten over dit hele proces, maar achteraf besef ik me dat ik me niet eens zozeer bezig gehouden heb met wat voor mij belangrijk was.
Als Doula ga ik met jou of jullie in gesprek over hoe je tegen het zwanger zijn aankijkt en hoe de ideale bevalling eruit ziet voor jou. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jij je kunt ontspannen, waar voel jij je prettig en veilig genoeg om een kindje ter wereld te brengen? Als je een partner hebt kunnen we er met zijn drieën voor zorgen dat jullie het perfecte team worden voor deze geboorte. In de keren dat we elkaar zien voorafgaand aan de bevalling zal ik inspelen op dat wat op dat moment belangrijk is voor jou of jullie.
Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Lieve groetjes, Ineke

E-mail: doulaineke@outlook.com (Website: www.inekehoogendoorn.com)

Telefoon: 0651292733

Juul Kramer

Juul Kramer

REGIO: ROTTERDAM E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve (aanstaande) ouders, ten eerste wil ik jullie van harte feliciteren met de zwangerschap. Misschien kijken jullie enorm uit naar de bevalling, en misschien is het allemaal eigenlijk wel spannend. Als doula in opleiding zou ik er graag voor jullie zijn tijdens de zwangerschap en bevalling met een luisterend oor en praktische ondersteuning. Voor mij is het aller belangrijkste dat jullie je gehoord en gesteund voelen, welke keuzes en vragen jullie ook hebben. Onvoorwaardelijk.

Mijn mede-studenten en collega’s beschrijven mij als warm, rustig, flexibel en open. Graag hoor ik van jullie om wat uitgebreider te praten en te kijken of het klikt, dus mail of bel me gerust!

Hoe dan ook, you got this! Liefs, Juul

E-mail: info@doulatogether.nl

Telefoon: 0617725556

Joanna Blom

Joanna Blom

REGIO: MIDDEN NL

Stage gezocht voor een thuisbevalling

Gefeliciteerd met je/jullie zwangerschap, wat een wonder, zo bijzonder aankomende periode! Genieten geblazen…of toch nog veel zorgen en vragen?  Ik ben Doula, en wil je helpen te ontzorgen deze periode. Mijn naam is Joanna, moeder van twee dochtertjes en gepassioneerd over zwangerschap, de veranderingen in een vrouwelijk lichaam, de kracht die een lichaam heeft om te bevallen.

Ik wil jou tijdens je zwangerschap emotionele support geven, de geboortepartner tools geven om jou beter te ondersteunen zodat jullie een verbinding krijgen om zelfverzekerd de bevalling in te gaan, samen als team. Ik wil jullie een zo goed mogelijke start geven als ‘nieuw’ gezin. Laat mij jullie helpen om de bevalling te laten bevallen en je/jullie te ontzorgen zodat jullie  zorgen de baas worden en je focus wordt verlegd naar de plek waar nodig is; bij het kindje in de buik. Ik ondersteun jou in je keuze en geef waar nodig opties en massage.

Bel, app of mail mij  dan kunnen we gezamenlijk voorbereidingen treffen voor het feest. Zie mij als de slingers en ballonen van de bevalling. Liefs, Doula Joanna

mail: joannablom@gmail.com(website: 2doula.nl)

Telefoon: 0652661963

Loes Madern

Loes Madern

REGIO: DEN HAAG (± 40 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Een geboorte is zowel voor jou als voor je kind een indrukwekkende gebeurtenis die de rest van jullie leven zijn imprint nalaat. Het heeft effect op je zelfvertrouwen, jullie hechting en de basis van waaruit jouw kind de wereld tegemoet zal treden. De geboorte is de eerste kennismaking van jouw kind met de wereld, en de manier waarop jij en je kind samenwerken tijdens de geboorte zal jullie relatie voor altijd beïnvloeden. Stel je eens voor hoe fijn het zal zijn als jij straks met plezier, voldoening, en een gevoel van kracht terug kunt kijken op je zwangerschap en bevalling! Dat is in de meeste gevallen niet iets wat vanzelf gaat. Daar moet je in de voorbereiding hard voor werken. Oude denkbeelden moeten overboord en je moet ruimte maken voor het nieuwe leven. Het kan soms een behoorlijke klus zijn om dat wat je niet meer nodig hebt achter te laten. In mijn praktijk voor lichaamsgerichte zwangerschapsbegeleiding ondersteun ik vrouwen in deze reis. Met lichaamswerk help ik je om te ontspannen en meer ruimte te creëren in je lichaam. Hierdoor krijg jij meer ademruimte en krijgt je kind de kans om zich te nestelen in de best mogelijke positie voor een soepele geboorte. Zelfonderzoek naar je mindset en het aanleren van ontspanningsoefeningen maken voor mij het plaatje compleet. In mijn doula-begeleiding ondersteun ik je tijdens je zwangerschap vanuit bovenstaande visie. Wanneer het moment daar is dat je gaat bevallen, dan heb jij de meeste tools al zelf in handen en intervenieer ik zo weinig mogelijk. Samen met je partner zorg ik voor een prettige, veilige sfeer, waarin jij je kind op jouw manier op de wereld kunt zetten.

Ben jij bereid om jezelf echt op nummer 1 te zetten tijdens je zwangerschap en bevalling? En zoek je iemand die die kracht in jou versterkt en aanmoedigt? Bel of mail me dan voor een kennismaking.

E-mail: info@loesmadern.nl  (website: www.loesmadern.nl )

Telefoon: 0618433031

Amy Berentsen-

Amy Joan Berentsen

REGIO: HAARLEM e.o. (+ 40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Amy en ik ben werkzaam als Doula in Haarlem en omgeving. Een aantal jaar geleden werd ik geïntegreerd en gepassioneerd door de vele facetten van het vrouw-zijn: onze menstruatiecyclus, een zwangerschap, de geboorte en de transformatie die een vrouw hierin maakt, het moederschap en het voluit vrouw mogen zijn. Ik ontdekte mijn diepe verbintenis met de oude wijsheid rond geboorte en baren en mijn passie om zwangere vrouwen en hun partner bij te staan tijdens het geboorteproces.

De manier waarop een kindje ter wereld komt en de eerste dagen na de bevalling zijn ontzettend belangrijk voor een goede start van het ouderschap – en voor de baby – een liefdevolle en zachte overgang naar de wereld buiten de baarmoeder. Als doula is het mijn rol om je te begeleiden, voor te bereiden en te helpen tijdens deze indrukwekkende en speciale fase van jouw leven.

We werken samen aan een goed geïnformeerde, bewuste en positieve geboorte. Wat voor geboorte het ook zal zijn (thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis); het is mijn missie om je te helpen en te ondersteunen op welke manier je dat ook nodig hebt. Daarbij kan ik gebruik maken van ontspanningsoefeningen, massage, acupressuur, meditatie, Spinning Babies technieken, Rebozo technieken, voedingsadviezen en aromatherapie. Net waar jij behoefte aan hebt.

Ik ontmoet je graag voor een vrijblijvende kennismaking. Je bent van harte welkom om contact met mij op te nemen. Ook als je nog twijfels en vragen hebt.

E-mail: info@mammainstinct.nl (website: www.mammainstinct.nl)

Telefoon: 0653665054

Noortje Verkerke-

Noortje Verkerke

REGIO: DEN HAAG e.o. + 50 km

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Mijn doel als doula is om jou geboortereis zo fijn mogelijk te laten verlopen. Liefdevolle ondersteuning voor, tijdens en na de geboorte is waar ik voor sta. Ik ben lief, geduldig, warm en ‘down to earth’. Welke geboorte je ook wenst, ik ben er voor jou en eventuele partner.

Mijn naam is Noortje, woon in Den haag, getrouwd en mama van twee heerlijke mannetjes. Ik ben doula in opleiding. Tijdens mijn opleiding hanteer ik een gereduceerd tarief.

Lijkt het je fijn om verder kennis te maken met mij, neem dan vrijblijvend contact op, en klets ik graag met je verder! Veel liefs, Noortje

E-mail: noortjeverkerke@hotmail.com

Telefoon: 0630344035

Frank Riezebos

Frank Riezebos

REGIO: WAGENINGEN (+ 100 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Mijn naam is Frank en ik ben Doula. Sinds Maart 2018 volg ik de opleiding voor Doula in Utrecht. Ik ben een man van 56 jaar, meertalig (EN,FR,PT,Thais) die gewend is in verschillende culturen te functioneren. Sinds 2017 doe ik onderzoek naar geboorten in Thailand als Socioloog (http://roon-rice.net/login/uploads/pdf/WHO-Pisake-Thailand.pdf) en ben bij een aantal geboortes aanwezig geweest.

Ik ben graag jou Doula, of die van je partner.  Je kunt van mij verwachten dat ik de tijd voor jou neem, dat ik me maximaal inzet zodat jouw stem wordt gehoord en zodat het ten alle tijden jouw bevalling blijft. Natuurlijke bevalling, ziekenhuis setting, de keus is steeds aan JOU.

E-mail: doulafrank.nl@gmail.com

Suzanne Knaapen

Suzanne Knaapen

REGIO: NOORD-BRABANT (TILBURG + 60 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Dag lieve moeder to be! Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Suzanne Knaapen en woon in Tilburg. Ik kan niet wachten om weer een moeder te mogen begeleiden tijdens haar zwangerschap en bevalling. Dit proces begin ik door je te helpen bij het voorbereiden op de bevalling door jou en eventuele partner goed te informeren over het gehele bevallingsproces. Hierdoor zijn jullie goed op de hoogte van alle mogelijkheden en kunnen jullie bewuste keuzes maken. Mijn begeleiding zal down to earth en vol passie zijn. Door mijn continue aanwezigheid kan ik jou persoonlijke wensen en grenzen bewaken. Ik luister naar je en ondersteun je op mentaal niveau en waar jij het fijn vind kan ik je fysieke verlichting bieden door massages of ademhalingstechnieken.

Wil je graag kennis maken of wat meer weten stuur mij gerust een mailtje of bel:

E-mail: Suzanneknaapen@gmail.com

Telefoon: 0616927940