Vind een stagiair Doula

Voor aanstaande doula’s die nog in opleiding zijn is via deze site de mogelijkheid zich voor te stellen. Om het diploma te behalen voor de opleiding zijn stages vereist. De doula’s die in opleiding zijn hebben al veel theorie gehad. Hun kennis is inmiddels goed genoeg om te ondersteunen bij bevallingen. Van deze stages leren zij ontzettend veel. Elke bevalling is immers anders.

Zoek je als stel of als vrouw een doula en wil je een doula in opleiding de kans geven? Dan is dit een mooie kans! Hieronder stellen de doula’s in opleiding zich voor. Neem gerust contact met hen op.

Janneke van Helvoirt

Janneke van Helvoirt

REGIO: ZUID-HOLLAND (DELFT e.o)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Hoi, ik ben mama van zes prachtige kinderen en ben altijd werkzaam geweest in de zorg. Mijn passie is altijd al iets rondom de zwangerschap/ bevalling geweest, maar ik heb er nooit iets mee gedaan. Tot nu toe! Ik volg momenteel de doula opleiding BIA-doula in Amsterdam en kan zo dus mijn passie veranderen in mijn droombaan. Ik (doula-Janneke) ben een warm, lief en geduldig persoon dat jou graag zou willen begeleiden in deze prachtige en bijzondere gebeurtenis. Ik ben er voor jou en je partner allebei! Schroom je niet om contact met mij op te nemen voor vragen of info. Mijn werkgebied is regio Delft.

P.S. Omdat ik de opleiding nog volg ben ik op zoek naar stageplaatsen, deze begeleiding bied ik aan tegen een gereduceerd tarief. Lijkt het jou leuk om de ondersteuning van een Doula te mogen ervaren, bel of mail mij.

Heel veel liefs, Janneke van Helvoirt

E-mail: doula-janneke@hotmail.com  (website: www.doula-janneke.nl)

Telefoon: 0627506794

Frank Riezebos

Frank Riezebos

REGIO: WAGENINGEN (+ 100 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Mijn naam is Frank en ik ben Doula. Sinds Maart 2018 volg ik de opleiding voor Doula in Utrecht. Ik ben een man van 56 jaar, meertalig (EN,FR,PT,Thais) die gewend is in verschillende culturen te functioneren. Sinds 2017 doe ik onderzoek naar geboorten in Thailand als Socioloog (http://roon-rice.net/login/uploads/pdf/WHO-Pisake-Thailand.pdf) en ben bij een aantal geboortes aanwezig geweest.

Ik ben graag jou Doula, of die van je partner.  Je kunt van mij verwachten dat ik de tijd voor jou neem, dat ik me maximaal inzet zodat jouw stem wordt gehoord en zodat het ten alle tijden jouw bevalling blijft. Natuurlijke bevalling, ziekenhuis setting, de keus is steeds aan JOU.

E-mail: doulafrank.nl@gmail.com

Esther Smit

REGIO: EINDHOVEN (GELDROP + 30 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Wil jij voorbereid zijn op de bevalling en de mooie maar intensieve periode daarna? Wil je weten welke keuzes er rondom de bevalling te maken zijn? Wil jij je sterk en gesteund voelen? Daar wil ik jou graag bij helpen! Ik ben Esther, 25 jaar jong. Je zult ervaren dat ik rust uitstraal, je jouw verhaal bij mij kwijt kan en je jezelf kunt zijn. Ik beschik over de nodige kennis en ik kan je, fysiek en mentaal, steunen. Ik zorg ervoor dat je stem gehoord wordt. Samen werken we aan een zo ontspannen mogelijke start van het nieuwe hoofdstuk in je leven; het leven met je baby!

E-mail: Esther@datbevaltgoed.nl (website: www.datbevaltgoed.nl)

Telefoon: 06-36578772

Sjanine Bogaars

REGIO: PROVINCIE UTRECHT 

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Mijn naam is Sjanine Bogaars, 46 jaar, getrouwd met Nick, moeder van 2 kinderen en ik woon in Utrecht. Na twee hele fijne zwangerschappen, twee mooie bevallingen en inmiddels twee schatten van tieners, gun ik iedereen een ontspannen bevalling! Tijdens jouw zwangerschap zal ik je informeren en emotioneel begeleiden. Ik leg uit wat er in je lichaam gebeurt, help je met praktische tips en licht je voor over welke keuzemogelijkheden er zijn rondom je bevalling. Vanaf het moment dat de weeën zijn begonnen kom ik direct naar je toe en ga ik pas weg als jouw kindje geboren is. Tijdens de gehele bevalling ben ik bij je om alles zo rustig mogelijk te laten verlopen. Met mijn daadkracht, humor, rust en zorgzaamheid ben ik jouw steun en toeverlaat! Graag word ik jouw persoonlijke geboortecoach, bel of mail me gerust!

E-mail: sjaninebogaars@gmail.com

Telefoon: 06 46808048

Femke van Kilsdonk1

Femke van Kilsdonk

REGIO: UTRECHT EN DEN BOSCH (CULEMBORG +- 50 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Mijn naam is Femke en ik ben doula in Culemborg, Utrecht, Den Bosch en andere plaatsen in de regio. Mijn doel als doula is om jouw geboortereis zo fijn mogelijk te laten verlopen. Bij mij kun je jezelf zijn en met mij kun je delen wat er écht in je omgaat. Ik ben heel ‘open minded’. Ik vind geen enkele vraag gek en sta open voor verschillende visies, wensen, gebruiken en gewoonten. Of je nou graag thuis, hands-off, in bad wilt bevallen of in het ziekenhuis met zoveel mogelijk controles en pijnbestrijding; je kunt rekenen op mijn onvoorwaardelijke steun. Ik ben een lief, warm en rustig persoon. Ik weet tijdens een bevalling goed de rust te bewaren en uit te stralen dat ik vertrouwen heb in jouw lichaam en kracht. Ik ben er natuurlijk voor jou als zwangere vrouw, maar ook voor je partner als die aanwezig is. Ik zal zeker niet zijn of haar plek innemen, maar juist mijn best doen om jullie te verbinden.

Lijkt het jou fijn om door mij ondersteund te worden voor, tijdens en na je bevalling? Neem dan contact met me op zodat we een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen plannen. Dan kunnen we ontdekken of er een ‘klik’ is.

Liefs, Femke

E-mail:  info@femkemarijne.nl  (website: www.femkemarijne.nl)

Telefoon: 0621932822

Dominique van der Vorst

Dominique van der Vorst

REGIO: OOST-BRABANT / ZUID-GELDERLAND (GRAVE + 50 km)

Stage gezocht voor: thuis- of ziekenhuisbevalling

Graag wil ik jou en je partner leren kennen en ontmoeten op de plek waar je bent in je levensreis. Mijn rol als doula is vooral om je te ondersteunen en informatie te verstrekken, om ervoor te zorgen dat je je veilig, zelfverzekerd en ontspannen voelt tijdens zwangerschap en bevalling. Ik ben er voor jou, respecteer je behoeften en wensen, spreek je moed in, luister naar je en stel je gerust. Het is mijn intentie om intuïtief en bewust aanwezig te zijn, om aan te voelen wat er (niet) nodig is. Ik waardeer het als je eerlijk en open je wensen vertelt, vóór, tijdens en na de bevalling.

Het is een voorrecht om bij de geboorte van je kindje te mogen zijn en mee te werken aan het creëren van een veilige, vertrouwde en rustige omgeving voor jou en je partner.

Mijn opleiding tot doula heb ik gedaan bij BiAdoulatraining.

Tussen 1987 en 1997 ben ik verloskundige geweest en ik heb ervaring met een breed scala aan bevallingen: de natuurlijke, de stuitligging, de premature, de keizersnede, de VBAC, de inleiding, de epidurale, de watergeboorte. Ook heb ik alleenstaande en tiener moeders bijgestaan. Gezinnen waarbij oudere kinderen of andere familieleden aanwezig zijn geweest, waren zeker geen uitzondering. Ik ben tweetalig Nederlands/Engels en begeleid zowel Nederlandse als internationale families. Ik ben moeder van 4 kinderen. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website: www.DoulaDominique.nl.

E-mail: info@douladominique.nl

Telefoon: 06 45054794

Suzanne Knaapen

Suzanne Knaapen

REGIO: NOORD-BRABANT (TILBURG + 60 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Dag lieve moeder to be!

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Suzanne Knaapen en woon in Tilburg. Ik kan niet wachten om weer een moeder te mogen begeleiden tijdens haar zwangerschap en bevalling. Dit proces begin ik door je te helpen bij het voorbereiden op de bevalling door jou en eventuele partner goed te informeren over het gehele bevallingsproces. Hierdoor zijn jullie goed op de hoogte van alle mogelijkheden en kunnen jullie bewuste keuzes maken. Mijn begeleiding zal down to earth en vol passie zijn. Door mijn continue aanwezigheid kan ik jou persoonlijke wensen en grenzen bewaken. Ik luister naar je en ondersteun je op mentaal niveau en waar jij het fijn vind kan ik je fysieke verlichting bieden door massages of ademhalingstechnieken.

Wil je graag kennis maken of wat meer weten stuur mij gerust een mailtje of bel:

E-mail: Suzanneknaapen@gmail.com

Telefoon: 0616927940

Linda Brakenhoff

Linda Brakenhoff

REGIO: LEIDEN EN OMSTREKEN (+ 40 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Hallo! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn diensten als doula!

Ik werk vanuit de missie om de verwelkoming van je kindje voor jou en je partner een bewuste, betekenisvolle gebeurtenis te maken. Met kennis, aandacht en aanwezigheid help ik jullie om binnen de mogelijkheden de optimale situatie te creëren voor de bevalling, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Ik word omschreven als een warme, hartelijke en meelevende persoonlijkheid met een aanstekelijke lach. Tijdens de bevalling sta ik volledig klaar voor jou en je partner zodat jullie samen de geboorte kunnen ervaren en beleven.

Mijn werkveld is in een straal van ongeveer 45 minuten rijden rond Leiden.

Telefoon: 06-53883724

E-mail: linda@doulapraktijkmatres.nl
Url: http://www.doulapraktijkmatres.nl

Veerle Vermonden

Veerle Vermonden

OMGEVING ZUNDERT (CA. 40 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Gefeliciteerd met jullie nieuwe wonder dat in je buik groeit! Mijn naam is Veerle. Zelf mama van Hannah (2,5) en woon in Zundert. Het begrip doula kwam ik tegen in een boek. Dit sprak me zo aan, het was wat ik zo gemist had tijdens mijn bevalling, dat ik het zelf wilde worden. Mijn doel is dat iedereen met een positief gevoel in het ouderschap mag stappen. Dit kan een jong gezin veel leed besparen. Door middel van continue, niet-medische begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna, help ik jullie hier graag bij. Samen met jullie wil ik een team gaan vormen op basis van vertrouwen om zo te zorgen dat jullie in je kracht kunnen blijven. Tijdens welk deel van het proces dan ook, waar dan ook. Het moet worden wat voor jullie goed voelt. In september 2018 ben ik begonnen met de opleiding, waarvoor ik ook 3 stages moet afronden. Omdat ik nog in opleiding ben bied ik de begeleiding aan tegen een gereduceerd tarief. Ik ben benieuwd waar en hoe onze wegen elkaar zullen kruisen…

Lieve groetjes, Veerle

Website : www.volgjevlinder.nl
Telefoonnummer : 06 577 99 527
Email : veerle@volgjevlinder.nl

Ellen Bulder

Ellen Bulder

REGIO VOOR STAGE: ROTTERDAM / CAPELLE AAN DEN IJSSEL E.O.

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Ellen Bulder, ik ben kindertherapeut en neuro-ontwikkelingstherapeut en heb een eigen praktijk in Capelle aan den IJssel. Sinds 2007 begeleid ik mensen groot en klein met verschillende ontwikkelingsvragen op een lichaamsgerichte manier.

De manier waarop je wordt geboren heeft grote impact op de rest van je leven. In het werken met kinderen met stagnaties in hun ontwikkeling viel mij op hoe vaak hun geboorte moeizaam en met veel stress gepaard is gegaan. Ook hun moeders keken veelal niet positief terug op de bevalling. Dat is de reden dat ik me verder ben gaan verdiepen in zwangerschap en het proces van de natuurlijke geboorte. Ik ervaar het elke keer weer als magisch en ontroerend hoe moeder en baby tijdens de bevalling samenwerken, met als ultieme climax het liefdevol verwelkomen van je kindje en de vreugde van elkaar werkelijk te ontmoeten.

Graag ondersteun ik je tijdens de zwangerschap en geboorte in dit proces. Met mijn rustige aanwezigheid, overzicht, oog voor detail en rijke ervaring op het gebied van ademwerk, massage, veilige hechting en inzicht in de mogelijkheden van jouw eigen lichaam.

Website: www.adem-ruimte.nl
Telefoonnummer
: 010-4560365
Emailcontact@adem-ruimte.nl