Stagiair – Doula.nl

Vind een stagiair Doula

Voor aanstaande doula’s die nog in opleiding zijn is via deze site de mogelijkheid zich voor te stellen. Om het diploma te behalen voor de opleiding zijn stages vereist. De doula’s die in opleiding zijn hebben al veel theorie gehad. Hun kennis is inmiddels goed genoeg om te ondersteunen bij bevallingen. Van deze stages leren zij ontzettend veel. Elke bevalling is immers anders.

Zoek je als stel of als vrouw een doula en wil je een doula in opleiding de kans geven? Dan is dit een mooie kans! Hieronder stellen de doula’s in opleiding zich voor. Neem gerust contact met hen op.

Eva Luna Jansen

Eva Luna Jansen

REGIO: AMSTERDAM

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

My name is Eva, I am 32 years old and I live in Amsterdam. I’ve been walking the doula path for two years now and I think it’s beautiful; working on the preparations with you, being unconditionally present at your side during birth, sensing what is needed in the moment, collaborating with the birth-team and lastly, looking back on something very special together. To complete my doula certification, I am currently looking for a pregnant person who wants full and loving doula guidance during the birth process. That guidance includes; 2 or 3 prenatal sessions; my presence and support during the entire labor and birth; 1 post partum session; unlimited availability via chat and phone; 24/7 on-call from week 38. I currently offer this guidance for a reduced amount of 350 euros. Are you interested? Do you have questions? Don’t hesitate to message me. I am looking forward to it

E-mail: evalunajansen1@gmail.com

Telefoon: 0616922689

Anna Stroot

Anna Stroot

REGIO: NIJMEGEN (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoe wil jij bevallen? Kijk je er naar uit? Of juist niet? Als aanstaande ouder komt er veel op je af. Er zijn allerlei keuzes te maken en veel verschillende adviezen. En ideaal gezien zou je vooral ontspannen zijn. Ik ben Anna, een betrokken, optimistische en realistische Doula. In spannende situaties breng ik rust, vertrouwen en een open-mind. In gesprekken met jou en je eventuele partner verkennen we (beval)wensen, ik ondersteun jou/jullie om eigen keuzes te maken. Door het bieden van mentale en fysieke steun help ik bij een bewuste en ontspannen ervaring van de zwangerschap en bevalling.
Voel je vrij om contact op te nemen. Graag maak ik kennis om te kijken of er een klik is.

E-mail: mail@doula-anna.nl(website: www.doula-anna.nl)

Telefoon: 0683487717

Beau Freund

Beau Freund

REGIO: NIEUWEGEIN (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

De periode rondom geboorte geven mag draaien om jou, jouw kindje en jouw wensen. Bevallen op jouw manier en je daarbij gedragen en je gesteund voelen in jouw keuzes draagt bij aan een positieve geboorte ervaring. Ik kan je helpen ontdekken waar jouw wensen liggen en geef je de informatie die je nodig hebt om keuzes te kunnen maken. Ik geloof in jou en breng je kennis, rust en liefde.

Zelf ben ik moeder van 2 zoons. In 2020 mocht ik een helende thuisbevalling ervaren na eerder een geboortetrauma te hebben opgelopen. Gesterkt door mijn eigen ervaring en het volgen van trauma gerelateerde trainingen kan ik jou op een positieve manier helpen met de voorbereiding op de (volgende) bevalling. Trauma preventie speelt daarbij een grote rol. Ik geef je alles wat ik in mij heb om jou optimaal te ondersteunen. Spreek ik je snel?

E-mail: hallo@doulabeau.nl (website: www.doulabeau.nl)

Telefoon: 0611591882

Yvonne van den Brink

Yvonne Van den Brink

REGIO: ELST/UTRECHT (+40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Dag, ik ben Yvonne van den Brink. Ik ben getrouwd met Gerard en samen met onze twee zoons en een dochter (17, 19 en 21 jaar) wonen wij in Elst (Utr.). Na 30 jaar op kantoor te hebben gewerkt heb ik de sprong naar de doula-opleiding gemaakt. Een langgekoesterde wens, die werkelijkheid is geworden. Zwanger zijn en bevallen hebben mij altijd gefascineerd en door doula te worden hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan goede geboortezorg, zodat de kans groot is dat op een fijne zwangerschap en bevalling kan worden teruggekeken.
Zoek je een betrokken, lieve, rustige en doelmatige doula, neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

E-mail: hmth73@gmail.com

Telefoon: 0648975340

Michelle Prevoo

Michelle Prevoo

REGIO: MIDDEN- EN ZUID-LIMBURG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Ik ben Michelle, ik woon in het gemoedelijke Sittard en ik ben mama van Fleur en Lewis. De dagen dat zij geboren waren, waren zó bijzonder! Ik ervaarde tijdens mijn bevallingen een groot vertrouwen in mijn lichaam en in de natuur…wat -naast het hebben van geluk- vermoedelijk bijgedragen heeft aan het vorderen van mijn bevallingen en een prachtige ervaring om op terug te kijken. Dit gun ik iedere aanstaande mama! Ik hoop dan ook hier vanuit mijn passie een bijdrage in te kunnen leveren voor jou (en je partner). Ik help jullie om zo ontspannen mogelijk en zelfverzekerd de bevalling tegemoet te gaan. Ik doe dit middels nuchtere emotionele, fysieke, informatieve en praktische ondersteuning thuis en/of in het ziekenhuis vóór, tijdens en ná de geboorte. Wil je meer over mij weten of waar ik voor sta? Neem dan eens een kijkje op mijn website. Met liefdevolle groetjes, Michelle

E-mail: info@doulamichelle.nl (website: www.doulamichelle.nl )

Telefoon: 0610531539

Esther Develing

Esther Develing

REGIO: DEN HAAG E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Esther 41 jaar en moeder van 4 kinderen. Momenteel volg ik de opleiding tot Doula bij In Bloei en ben daarom op zoek naar stage gezinnen. Tijdens mijn werk als kraamverzorgster kwam ik in contact met verschillende doula’s en zo werd mijn interesse gewekt in dit prachtige beroep. Ik zou het geweldig vinden als iedere aanstaande ouder een zo mooi en relaxed mogelijke zwangerschap en bevalling zou mogen mee maken. En daar wil ik graag met al mijn kennis en ervaring aan bijdrage om zo zelf nog meer te leren om mensen liefdevol te ondersteunen zowel op emotioneel als fysiek gebied. Samen gaan wij kijken waar de persoonlijke behoeftes liggen om zo een fijn bevalplan op te stellen waar alle wensen in beschreven staan. Ook wil ik jou/jullie zoveel mogelijk zelfvertrouwen geven om een prachtige geboortereis mee te mogen maken. Mail bel of stuur even een app dan kunnen we een vrijblijvend gesprek in plannen. Liefs, Esther

E-mail: esther@lovelymiracles.nl

Telefoon: 0636403184

Audri Ramaekers

Audri Ramaekers

REGIO: LIMBURG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Audri, 39 jaar en Doula in opleiding. Samen met mijn vriend en ons zoontje van 4 jaar woon ik in midden Limburg. De weg naar het ouderschap is een prachtig transformerend en soms ook overweldigend proces, naast een kindje worden er immers ook ouders geboren. Graag ben ik er om jullie in rust en met zachte kracht te kunnen ondersteunen tijdens deze reis. Jullie te voorzien van alle nodige informatie en voorbereiding rondom de bevalling zodat de geboorte van jullie kindje ook echt jullie reis is. Heel graag ga ik met jullie in gesprek om te voelen of er een wederzijdse klik is en ik jullie mag ondersteunen tijdens deze reis. Naast Doula ben ik ook gecertificeerd ademcoach.

E-mail: audriramaekers@hotmail.com

Telefoon: 0619908746

Floor Hennekes

Floor Hennekes – van Rosmalen

REGIO: GOOI E.O./NAARDEN (+40 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Specifiek zet ik mij in voor vrouwen met psychische problemen, alleenstaande moeders en vluchtelingen. Mocht je je financieel geen doula kunnen veroorloven, dan komen wij samen tot een oplossing. Ook andere vrouwen sta ik uiteraard graag bij. Het is mijn missie jou in je kracht te zetten en zelfvertrouwen te geven. Jij hebt de regie. Ik luister naar jouw wensen en eventuele angsten en vraag door als dat nodig is. Ik help je naast te denken ook te voelen en te vertrouwen op jouw intuïtie. Zo kun jij ontspannen toeleven naar de bevalling. Tijdens de gehele bevalling ben ik er voor jou (en jouw partner). Ik ben liefdevol, rustig, empathisch, daadkrachtig en verbindend. Als doula maak ik gebruik van mijn brede ervaring in coaching, familie-opstellingen, management, yoga en zijnsoriëntatie.

E-mail: rfmd@xs4all.nl

Telefoon: 0653475265

Manon God

Manon God

REGIO: ZEIST/UTRECHT E.O. (+50 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ben je op zoek naar begeleiding, kennis en mentale steun voor deze ‘prachtige ingrijpende’ gebeurtenis in jouw leven? Het baren van een kind is weliswaar van alle tijd, maar het blijft spannend en bijzonder. Hoe fijn is het als jij als vrouw in deze kwetsbare tijd in je kracht staat en je liefdevol en blij terug kan kijken op de geboorte van je “kleine wonder”. Ik ondersteun jou én natuurlijk je partner graag tijdens het hele proces en wijk niet van jullie zijde. Ik ben Doula Manon God, 55 jaar, moeder van 3 volwassen kinderen, empathisch, verzorgend, coach in hart en nieren en zou graag met je kennis maken.

E-mail: manongod@gmail.com

Telefoon: 0624221135

Chaya Rensen-Mol 1

Chaya Rensen-Mol

REGIO: LEIDEN E.O. (+10 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Chaya (die/zij/hij) is doula, draagconsulent, queer expert en geboorte-nerd in Leiden en omstreken met respect voor alle voornaamwoorden, lijven en relatievormen. Ik kan jou en je eventuele partner(s) ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling. Want bevallen doe je op jouw manier – of je nou hands-off in bad wilt bevallen, een geplande keizersnede wilt, of iets daar tussenin.

Stagecliënten krijgen een draagconsult twv €50 per uur van mij cadeau.

E-mail: verbondenmethetleven@gmail.com (website: queerdoula.nl)

Telefoon: 0624202057

Kim Geene

Kim Geene

REGIO: ZEELAND

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hi, mijn naam is Kim (40) en samen met mijn lief Benjamin ben ik troste ouder van twee vrolijkerds, Ilja en Liva (6 en 3). Ik volg met heel veel plezier de opleiding tot doula bij BiA Doula Amsterdam. Mijn grote wens is dat elke vrouw extra zorg en aandacht krijgt in de bijzondere maar ook life changing periode van zwangerschap en geboorte van ouder en kind. Vertrouwen in je eigen lichaam, regie over je bevalling (voor mij betekent regie houden dat je geïnformeerde keuzes kunt maken), juist ook als het anders loopt dan gehoopt, en liefdevolle/ondersteunende aanwezigheid staan bij mijn begeleiding centraal. Tijdens de bevalling ben ik er voor jullie en ondersteun ik jullie mentaal, fysiek of praktisch, afhankelijk van jullie behoeften op dat moment. Ik ben indien nodig een liaison tussen jullie en de geboorte professionals.

Dit ben ik in een notendop: enthousiast, verbinder, aandachtig, sensitief, rustig, neem mezelf niet al te serieus, luister graag en vertel ook graag :). Nieuwsgierig geworden? Stuur me een berichtje voor een kennismakingsgesprek!

E-mail: info@kimgeene.nl (website: kimgeene.nl)

Telefoon: 0620010955

Mona Louve

Mona Louve

REGIO: ROTTERDAM E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Mona, ik ben 30 jaar oud en moeder van twee lieve meiden onder de 4. Na het volgen van een bachelor psychologie vond ik een beroep als psycholoog toch te klinisch. Mijn oudste gaf me de inspiratie om doula te worden en sindsdien voel ik een oerkracht vanuit mijzelf komen om dit te realiseren. Ik ben Nederlandse, maar ook moslim, waardoor het voor mij makkelijk is om vanuit verschillende perspectieven te kijken. Omdat het CBS statistieken laat zien van nadelige cijfers voor gekleurde medelanders en moslims, leg ik vooral mijn focus op het verbeteren van de ervaringen van deze groepen, maar uiteindelijk vind ik het heerlijk om elke zwangere vrouw te kunnen verzorgen, ongeacht hun kleur, religie of status.

Ik ben niet in het bezit van een eigen auto, dus Rotterdam Zuid/Barendrecht/Ridderkerk kan ik fietsen, daarbuiten vraag ik een taxivergoeding.

E-mail: mona_lalouve@gmail.com

Telefoon: 0687460292

Ellen Schrik- de Wit

Ellen Schrik- de Wit

REGIO: NOORD-HOLLAND (ALKMAAR E.O.)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve ouders in spé,
Wat fijn dat jullie een kleintje op komst hebben! Wat is het spannend en misschien een beetje overweldigend gelijk? Mijn naam is Ellen, ik ben inmiddels al weer een behoorlijk aantal jaren kraamverzorgende en heb daarin mijn eigen onderneming, gespecialiseerd in Natuurlijke- en Holistische kraamzorg, warmtezorg en Dunstanbabytaal. Nu zwanger zijn is best een opgave, de wereld gaan zó snel! Het lijkt mij heel prettig om 1 vast persoon te zien en te spreken die begeleiding geeft tijdens de zwangerschap, bevalling en in de kraamweek, daarom ben ik de opleiding tot doula gaan doen bij In Bloei. Mijn manier van begeleiden is vooral rustgevend, warm en liefdevol. Ik probeer als doula jullie met name naar jullie eigen stem en visie te begeleiden en te laten ontdekken wat voor jullie belangrijk en prettig is.

E-mail: ellen@kraamzorgnaturel.nl (website: www.kraamzorgnaturel.nl

Telefoon: 0642911066

Neeltje Berkenbosch

Neeltje Berkenbosch

REGIO: MIDDEN & ZUID LIMBURG

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Hoe bepalend is een mooie geboorte als welkom voor je kind? Een mooie geboorte maakt
groot verschil als start in het leven van het kind, èn dat van jonge ouders. Een goede
voorbereiding op je bevalling, is het àllergrootste kraamcadeau wat jij je kind kunt schenken. Een cadeau dat levenslang dóórwerkt. Graag draag ik hieraan bij. Ik ben Doula Neeltje. Een mooie geboorte is een stevige startbasis en verbinding voor het nieuwe ouderschap. Voor het kind is dit een waardevolle ervaring, waarin het kind zich zeer welkom en geborgen mag weten in een zachte landing op aarde. Zorgvuldigheid vanuit rust, met respect voor het wonder dat zich voltrekt, zijn daarbij mijn kernwaardes. Gewaardeerde eigenschappen van mij zijn: rust, open blik, zacht, blij, stevig, praktisch en flexibel. Bij mij mag àlles er zijn. Ook als het lastig is. Inzichten vanuit de gezondheidszorg als begeleider en vanuit mijn energetische praktijk als bloesemtherapeut, healer, reader en opsteller, neem ik met mij mee.
Wil je vrijblijvend eens kennis maken?

E-mail: n.e.berkenbosch@gmail.com

Telefoon: 0636189905

Meike Staleman

Meike Staleman

REGIO: UTRECHT E.O. (+50 KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Lieve vrouw, mijn naam is Meike (33) en doula in opleiding.

Wat een mooie én spannende tijd, zo’n zwangerschap! Een transformatie in je leven. Durf je te vertrouwen op je intuïtie en op de wijsheid van je lichaam? Naast alles wat er op je af komt? Tijdens deze belangrijke periode in je leven ben ik er heel graag voor jou én je (beval)partner. Jouw wensen en grenzen staan centraal, waaraan ik je help herinneren. Zodat jij op jouw manier kunt bevallen en dit een bekrachtigende periode in je leven zal zijn. Als doula breng ik rust, vertrouwen en warmte met me mee. Voel je welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

E-mail: info@doulameike.nl (website: www.doulameike.nl)

Telefoon: 0610595074

Nikkie Wortman

Nikkie Wortman

REGIO: WEST-BRABANT/BREDA E.O. (+60KM)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Je draagt je kindje. De natuur creëert nieuw leven door jou heen. Zo mooi.

In liefde en warmte begeleid ik jullie tijdens deze prachtige reis van zwangerschap, geboorte en vierde trimester. Samen bereiden we ons voor op de geboorte die jullie voor ogen hebben. Ik begeleid jullie om het proces de ruimte te geven. Om op zoek te gaan naar de diepere en hogere lagen in jezelf. Om jezelf te durven te zijn en jezelf te durven geven. Ik ben er om jullie geboortewens te bekrachtigen. We ontdekken wat jullie nodig hebben, ik informeer jullie over mogelijkheden zodat jullie je eigen vrije keuzes maken en ik geef (praktische) tools die ontspanning, rust en vertrouwen brengen in buik, hart en hoofd.  Zodat jullie in alle liefde, rust en aanwezigheid jullie kindje kunnen verwelkomen en kunnen terugkijken op een bekrachtigende geboorte-ervaring. Vol overgave ben ik in stille kracht aanwezig om jullie geboorte te faciliteren. “Dance to the beat of your own drum”

Voel je vrij om contact met me op te nemen. Lieve groet, Nikkie.

E-mail: nikkie@doulapraktijkzilverenmaan.nl (website: doulapraktijkzilverenmaan.nl)

Telefoon: 0615222936

Feline Rutjes

Feline Rutjes

REGIO: ROTTERDAM/BREDA

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Feline, ik ben 25 jaar, moeder van een zoon van 4 en een dochter van 2 en ik ben doula in opleiding. Graag zou ik vrouwen en hun partners willen ondersteunen gedurende hun geboorte avontuur. Tijdens de zwangerschap informeer ik over het onbekende zodat ouders weloverwogen keuzes kunnen maken die bij hen passen. Ik ondersteun bij het opstellen van een geboorteplan, reik ontspanningstechnieken aan en samen bespreken we de wensen voor de bevalling. Ik wil graag liefdevolle support bieden, voor een veilige en vertrouwde sfeer zorgen en een (aanstaande) moeder helpen vertrouwen te krijgen in zichzelf en in haar lichaam, zonder controle uit te oefenen of te veel aanwezig te zijn. Soms is ‘er zijn’ al genoeg. Want dit alleen al kan het verschil maken.

Het lijkt me leuk om kennis te maken! Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

E-mail: felinerutjes@gmail.com

Telefoon: 0637416650

Els Koppers

Els Koppers

REGIO: NOORD HOLLAND/HUIZEN E.O.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuis bevalling

Mijn naam is Els Koppers. Ik woon samen met mijn lieve man en 4 eigenwijze kinderen. Ik werk als doula vanuit een holistische visie en geloof dat aanvullend mentaal en emotionele ondersteuning belangrijk is naast de reguliere medische en praktische zorg gedurende deze vaak intense periode van je leven. Samen kunnen we kijken wat je wensen zijn voor jouw bevalling en die in kaart brengen. Dit alles om je zo veel mogelijk voor te bereiden en handvatten mee te geven zodat de geboorte van jouw kindje zo bewust en positief mogelijk ervaren kan worden met behoud van eigen regie.

Mocht dit wat voor je zijn kunnen we altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken. Ik zal uitleggen hoe een doula traject eruitziet en wat je allemaal mag verwachten van mij. Ik wens je een goede zwangerschap toe.

E-mail: e.p.koppers@gmail.com (website:www.bevalleninvrijheid.nl)

Telefoon: 0624849343