"Learning is an experience. Everything else is just information"
Voor aanstaande doula's die nog in opleiding zijn is via deze site de mogelijkheid zich voor te stellen. Om het diploma te behalen voor de opleiding zijn stages vereist. De doula's die in opleiding zijn hebben al veel theorie gehad. Hun kennis is inmiddels goed genoeg om te ondersteunen bij bevallingen. Van deze stages leren zij ontzettend veel. Elke bevalling is immers anders. 

Zoek je als stel of als vrouw een doula en wil je een doula in opleiding de kans geven? Dan is dit een mooie kans! Hieronder stellen de doula's in opleiding zich voor. Neem gerust contact met hen op.

Wendy Van der Zanden

Regio Noord-Brabant (Uden + - 75 km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Wat fijn dat jullie zwanger zijn, Gefeliciteerd!

Ik kan me voorstellen dat jullie het erg spannend vinden en goed voorbereid willen zijn. Natuurlijk krijg je informatie bij de gynaecoloog of verloskundige. Als Doula kan ik daarop een aanvulling zijn, door echt het gesprek met jullie aan te gaan om zo te ontdekken wat voor bevalling jullie zouden willen. Hoe beter voorbereid je bent, hoe meer je zult kunnen ontspannen. Ik blijf  de hele tijd bij jullie bevalling , ook als het anders loopt dan jullie hadden verwacht.

Wil je graag een uitgebreide begeleiding tijdens jouw zwangerschap en bevalling? Je mag me altijd (vrijblijvend) mailen of bellen.

Telefoonnummer: 06-51311337 Doula4life@outlook.com

Sonja Zantinge

Overijssel, Drenthe, Twente en Friesland. Maximaal 60 autominuten vanaf Dedemsvaart.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevalling

Hey, leuk dat je me gevonden hebt. En van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Mijn naam is Sonja Zantinge, 44 jaar en met mijn mooie gezin woon ik in Dedemsvaart. Met hart, handen en hoofd werk ik als doula in Overijssel, Drenthe en Friesland. Voor jou ben ik er 100% en als je een partner hebt, natuurlijk ook voor hem of haar. Hoe dan? Denk bijvoorbeeld aan echt naar je luisteren en je zien, je ondersteunen in een zo positief mogelijke bevalling, informatie geven over mogelijkheden waar je je nog niet bewust van was, masseren, maar vooral wat jíj wilt. Op jouw wensen pas ik de begeleiding aan en alles mag er zijn. En bovenal: jouw lichaam vertelt je al zoveel en mag je volgen. Zelf heb ik de vrouwenkracht ervaren tijdens mijn bevallingen. Mijn partner en verloskundige steunden mij goed met de kennis à la 2006. Met de paplepel kreeg ik ook ingegoten dat je bevallen zoveel mogelijk alleen doet en dat het nou eenmaal pijnlijk en niet anders is. Nu weet en doe ik beter. Door vanuit mijn rust, met hier en daar humor, jouw kennis en kracht te ondersteunen en de geboortekennis anno 2019 met je te delen. Wil je meer weten? Voel je welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ontstaat er een klik? Dan overleggen we hoe je het verder wilt, kunnen we elkaar beter leren kennen en bewust bezig met de voorbereiding op je bevalling. Een goede voorbereiding.. is het halve werk. Op Facebook vind je me op doula Sonja of als je www.doulasonja.nl volgt. Appen, mailen of bellen kan natuurlijk ook. Tot gauw!

Hartegroet,
Sonja
06 - 25 47 16 12
www.doulasonja.nl szantinge@ziggo.nl Aspirant lid NBvD

Denise Mac Donald

Regio voor stage: Noord-Holland, Hilversum +40 km

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Fijn om je op deze manier te ontmoeten én fantastisch dat je op zoek bent naar een doula. Jouw zwangerschap en geboorte van je kindje is één van de allermooiste life events. Als doula informeer, begeleid en ondersteun ik je, zodat je positief kan terugkijken op de geboorte. Ik ben er voor jou en je partner en blijf bij je hoelang de bevalling ook duurt. Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, ik help je te bevallen met respect voor jouw wensen. Zelf ben ik moeder van een zoon en een dochter. Ben je benieuwd hoe ik jou op de beste manier kan ondersteunen?

Neem dan contact met mij op via onderstaande contactgegevens voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact:
Denise Mac Donald
info@doulapraktijkdenisemacdonald.nl
+31 6 83565380
Aspirant lid NBvD

Ellen Bulder

Regio voor stage: Rotterdam / Capelle aan den IJssel e.o.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Ellen Bulder, ik ben kindertherapeut en neuro-ontwikkelingstherapeut en heb een eigen praktijk in Capelle aan den IJssel. Sinds 2007 begeleid ik mensen groot en klein met verschillende ontwikkelingsvragen op een lichaamsgerichte manier.

De manier waarop je wordt geboren heeft grote impact op de rest van je leven. In het werken met kinderen met stagnaties in hun ontwikkeling viel mij op hoe vaak hun geboorte moeizaam en met veel stress gepaard is gegaan. Ook hun moeders keken veelal niet positief terug op de bevalling. Dat is de reden dat ik me verder ben gaan verdiepen in zwangerschap en het proces van de natuurlijke geboorte. Ik ervaar het elke keer weer als magisch en ontroerend hoe moeder en baby tijdens de bevalling samenwerken, met als ultieme climax het liefdevol verwelkomen van je kindje en de vreugde van elkaar werkelijk te ontmoeten.

Graag ondersteun ik je tijdens de zwangerschap en geboorte in dit proces. Met mijn rustige aanwezigheid, overzicht, oog voor detail en rijke ervaring op het gebied van ademwerk, massage, veilige hechting en inzicht in de mogelijkheden van jouw eigen lichaam. Meer informatie kun je hier vinden: http://adem-ruimte.nl/index.php/baby-s

Warme groet,
Ellen Bulder

Contactgegevens: 010-4560365 contact@adem-ruimte.nl www.adem-ruimte.nl

Miriam Jansma

Regio voor stage: Noord-Nederland (Diever +/- 75km)

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Ik ben Miriam, moeder van 2 dochters, woon in Diever (Zuid-West Drenthe) met mijn gezin en heb mijn eigen praktijk: Mum 2b. In mijn praktijk staat de verbinding tussen moeder & haar (ongeboren) kind centraal.

Ik heb een achtergrond als HypnoBirthing docent, geef zwangerschap- en mama massages, geef consulten aan zwangere vrouwen om hun buik te ondersteunen met een draagdoek (knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB) en ben tevens draagconsulent. Daarnaast bied ik fijne behandelingen aan voor in de PostPartum Periode en ben ik babymassage & baby yoga docent.

Ik vind het fantastisch om vrouwen tijdens hun zwangerschap te mogen begeleiden door de cursussen en massages die ik geef. Ik heb de afgelopen jaren dan ook een enorme passie ontwikkeld als het gaat om zwangerschap , geboorte en de Post Partum Periode. Ter verdieping ben ik in september gestart met de doulaopleiding bij In Bloei in Rotterdam.

Ik werk vanuit ontspanning , bewustwording en een liefdevolle verbinding, voor jou als vrouw, je geboorte partner en je (ongeboren) kindje.

Hoe zie jij de geboorte voor je? Welke geboorte wens jij voor je kindje? Heb je hier wel eens over nagedacht? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we hier verder over praten. Ook als je nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt wat voor een geboorte jij voor je kindje wenst, of wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Voel je welkom om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactgegevens:
06-55082170
miriam@mum2b.nl
www.mum2b.nl

 

Ilse Valk

Regio voor stage: Friesland en Noordoostpolder ( Lemmer +/- 60 km )

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Ilse Valk, moeder van 3 kinderen (10,14 en 16). In september 2017 heb ik het roer omgegooid en ben mijn hart gaan volgen. Ben de opleiding tot doula gestart en heb de "dierenarts" aan de wilgen gehangen.
 
Regie in eigen hand
Als bevallingscoach (doula ) bewaak ik jou /jullie wensen die naar voren zijn gekomen tijdens de voorgesprekken.
Tijdens de bevalling zal ik er non-stop zijn voor jou /jullie ( mits dat gewenst is uiteraard ). Zal zorg dragen voor rust en ontspanning en het je zo comfortabel mogelijk maken op verschillende manieren.
 
Zou jij eventueel door mij begeleid willen worden; schroom niet en neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 
Warme groet,
Ilse

Contactgegevens:
doulailse@gmail.com
06-25272673

 

Harmke Breimer

Regio voor stage: Haarlem, Beverwijk e.o.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Zorgeloos bevallen
Als bevallingscoach zorg ik voor jouw rust en stabiliteit. Ik geef je aandacht en vertrouwen en werk ‘met beide voeten op de grond’. Tijdens de bevalling blijf ik bij jou|jullie, zal ik je aanmoedigen om de eigen regie te behouden en bewaak ik jullie wensen. Als voorbereiding op de bevalling hebben we enkele gesprekken waarin jouw|jullie wensen en behoeften en verwachtingen worden besproken en bespreken we hoe ik jou|jullie zo goed mogelijk kan begeleiden.

En verder
Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige volwassen zonen. Ik geef training en coaching aan mensen die werken in de zorg. En woon in Haarlem.

Contactgegevens
breimerharmke@gmail.com
06- 22 38 08 84