Verhaal van Femke en Mark – Doula.nl

Verhaal van Femke en Mark

Doula: Gonny Cappers

Wat een fantastische ervaring om met een doula erbij te bevallen.
Al vanaf het begin van de zwangerschap liep ik met het idee rond om een doula te benaderen. Het was mijn tweede zwangerschap. De eerste bevalling was een drama. In het ziekenhuis, 36 uur en veel complicaties. Bah. Dat wilde ik niet meer. Daarom wilde ik het anders aanpakken en een doula paste precies in mijn gedachten.
Door de drukke baan en de thuissituatie (we gingen een maand voor de uitgerekende datum verhuizen) kwamen wij pas in de laatste week, 4 dagen voor de uitgerekende datum, bij Gonny voor de kennismaking. Gonny was bereid direct een afspraak met ons te maken. Dat vonden wij super. Er was direct een klik. Wij hebben daarom direct na de eerste kennismaking een tweede afspraak voor de volgende dag gemaakt. Daarin hebben we allerlei zaken besproken. Gonny heeft ons verteld over haar ervaring en allerlei bevallingen die zij heeft meegemaakt. Op basis hiervan zei mijn man opeens “waarom zouden we ook niet thuis bevallen?” Eigenlijk paste het ook in mijn gedachten- lekker in een bevalbad te bevallen- op een natuurlijke manier. Fantastisch! Zeker na de eerste bevalling in het ziekenhuis. Het was ontzettend mooi om te horen dat ook mijn man hierachter stond.
Gonny heeft ons contactgegevens gegeven van iemand die een bevalbad te leen had. Verder heeft zij ons allerlei informatie gegeven over de placenta. Hoe deze bewaard en verwerkt kon worden. Dat vond ik heel belangrijk. Tevens hebben we in onze gesprekken ook over de lotus bevalling gesproken.
Een dag later braken om 2.00 uur nachts mijn vliezen. Om 10.00 uur hebben we Gonny gebeld. Zij was er dan de hele bevalling. Gedurende de hele bevalling was zij ‘lekker bezig’ met mij maar ook met mijn man en de verloskundige. Ik ben uiteindelijk niet in een bad, maar op een kruk bevallen. Helemaal natuurlijk en zonder complicaties met ons prachtig dochtertje als resultaat. Daarom heb ik in een intiem momentje na de bevalling tegen Gonny gezegd: “Dit was mijn droombevalling!”
Na de bevalling hebben we nog een prachtig verhaal- verslag van Gonny gekregen. Het verhaal waarin zij, op een heel leuke manier en heel nauwkeurig, de hele bevalling heeft omschreven.