"Learning is an experience. Everything else is just information"
Voor aanstaande doula's die nog in opleiding zijn is via deze site de mogelijkheid zich voor te stellen. Om het diploma te behalen voor de opleiding zijn stages vereist. De doula's die in opleiding zijn hebben al veel theorie gehad. Hun kennis is inmiddels goed genoeg om te ondersteunen bij bevallingen. Van deze stages leren zij ontzettend veel. Elke bevalling is immers anders. 

Zoek je als stel of als vrouw een doula en wil je een doula in opleiding de kans geven? Dan is dit een mooie kans! Hieronder stellen de doula's in opleiding zich voor. Neem gerust contact met hen op.

Mathilde Franse

Regio voor stage: Amsterdam
Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Mathilde Franse. Ik ben 32 jaar en woon in Amsterdam. Ik volg de Opleiding tot Doula in Utrecht. Van origine ben maatschappelijk werker, ik werk bij Humanitas als projectcoördinator en heb altijd al interesse gehad voor zwangerschappen en bevallingen.  Ik heb veel gewerkt met kinderen en gezinnen en nu kwam deze opleiding op mijn pad.
Rust, vertrouwen en ouders in hun eigen kracht zetten: dat zijn belangrijke begrippen voor mij.
Samen met de ouder(s) bereid ik de bevalling voor, jullie wensen staan centraal. Hier ontstaat een vertrouwensband: samen staan we sterk.

Ik zal aanwezig zijn bij de bevalling en blijf bij jullie: het maakt niet uit waar je bevalt en hoe lang de bevalling duurt. Tijdens de bevalling check ik waar jullie behoefte aan hebben en hier sluit ik op aan.

Omdat ik nog in opleiding ben bied ik mijn diensten kosteloos aan. Ben je geïnteresseerd en woon je in Amsterdam? Ben je vanaf februari 2018 uitgerekend? Neem dan contact met mij op via onderstaande gegevens. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Contactgegevens
mathildefranse@gmail.com

Miriam Jansma

Regio voor stage: Noord-Nederland (Diever +/- 75km)

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Ik ben Miriam, moeder van 2 dochters, woon in Diever (Zuid-West Drenthe) met mijn gezin en heb mijn eigen praktijk: Mum 2b. In mijn praktijk staat de verbinding tussen moeder & haar (ongeboren) kind centraal.

Ik heb een achtergrond als HypnoBirthing docent, geef zwangerschap- en mama massages, geef consulten aan zwangere vrouwen om hun buik te ondersteunen met een draagdoek (knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB) en ben tevens draagconsulent. Daarnaast bied ik fijne behandelingen aan voor in de PostPartum Periode en ben ik babymassage & baby yoga docent.

Ik vind het fantastisch om vrouwen tijdens hun zwangerschap te mogen begeleiden door de cursussen en massages die ik geef. Ik heb de afgelopen jaren dan ook een enorme passie ontwikkeld als het gaat om zwangerschap , geboorte en de Post Partum Periode. Ter verdieping ben ik in september gestart met de doulaopleiding bij In Bloei in Rotterdam.

Ik werk vanuit ontspanning , bewustwording en een liefdevolle verbinding, voor jou als vrouw, je geboorte partner en je (ongeboren) kindje.

Hoe zie jij de geboorte voor je? Welke geboorte wens jij voor je kindje? Heb je hier wel eens over nagedacht? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we hier verder over praten. Ook als je nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt wat voor een geboorte jij voor je kindje wenst, of wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Voel je welkom om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactgegevens:
06-55082170
miriam@mum2b.nl
www.mum2b.nl

 

Jessica Knetsch

REGIO VOOR STAGE: Utrecht en Amsterdam

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Jessica, ik ben 38 jaar en bezig met de opleiding voor doula. Ik woon zelf in Utrecht en heb mijn praktijk gevestigd in Zaandam. Daarin richt ik mij als coach , massage therapeut en voedingsconsulent vooral op (zwangere) vrouwen en kinderen.

Ik vind het super om met de vrouwen en hun kind samen te werken en te kijken naar wat ze elkaar te vertellen hebben. Het contact met jezelf en je lichaam vind ik heel belangrijk en als ik een zwangere begeleidt staat het contact tussen moeder en kind centraal. De baby massage en coaching zijn een goede steun voor na de bevalling. Tijdens de zwangerschaps-massage en mama-me-time momenten kun je als vrouw de tijd nemen voor jezelf en hoe jij de bevalling ingaat. Hoe ziet jou ideale bevalling eruit? Heb je er wel eens over gedacht om een doula erbij te hebben? Iemand die jou ,en je partner, de hele weg begeleidt en ondersteund?!

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik je meer over wat een doula precies doet en wat ik als doula kan bijdragen tijdens een hele bijzondere periode in je leven. Ik ben er als doula voor jullie en sluit aan op dat waar jullie behoefte aan hebben. Omdat ik nog in opleiding ben is een stage kosteloos voor jou en ik ben gebarentaal vaardig en daarom een hele fijne ondersteuning voor aanstaande mama’s die doof of slechthorend zijn!

Contactgegevens:
06-22583404
www.jhealing.nl
info@jhealing.nl

Maddy Houkes

Regio voor stage: Utrecht
Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Maddy Houkes, moeder van zoon Bob (2), docent babymassage, draagdoekconsulent en Doula in opleiding.

Vertrouwen, rust en liefdevolle aandacht kunnen een wereld van verschil betekenen tijdens de zwangerschap en geboorte. Als Doula zal ik ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt en zo ontspannen mogelijk de bevalling kunt beleven, ook als het misschien iets anders verloopt dat je van tevoren had gehoopt. Samen met jou en je (eventuele) partner ga ik in gesprek over welke geboortewensen voor jullie van belang zijn. Tijdens de begeleiding zal ik deze wensen ondersteunen en kracht bijzetten waar nodig tijdens de bevalling. Ik neem jullie zo veel mogelijk zorg uit handen, zodat jij met vertrouwen je volledige aandacht kunt richten op het geboorteproces en met een positief gevoel kunt terugdenken aan de bevalling.

Voor mijn opleiding ben ik op zoek naar drie aanstaande moeders die uitgerekend zijn in het eerste kwartaal van 2018. Ben je op zoek naar een Doula in Utrecht en zou je graag kosteloos door mij begeleid willen worden? Neem dan contact met mij op via onderstaande contactgegevens voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactgegevens
06 28963278
info@petitchouchou.nl

 

Marleen Aaftink

Regio voor stage: Amsterdam

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Ontspannen en met vertrouwen bevallen? Ik kan je daarbij helpen! Als geboortecoach (doula) help ik jullie bij de voorbereiding op de bevalling door middel van het  voeren van enkele gesprekken. Ook zoeken wij samen uit wat jullie wensen, behoeftes en verwachtingen zijn. Tijdens de bevalling zal ik er zijn voor de emotionele support, zorg ik voor een vast gezicht en stimuleer ik je om je eigen keuzes te maken en om te vragen wat je echt nodig denkt te hebben. Als bevallingscoach zorg ik dat jullie als ouders de regie houden tijdens de bevalling en bewaak ik jullie wensen. Mijn rol is sterk afhankelijk van jullie behoefte.

Continue begeleiding tijdens de bevalling geeft de beste uitkomst voor moeder & kind.”  

Door de drukte van de stad hebben verloskundigen en ziekenhuizen hun handen vol, hierdoor moeten zij hun aandacht verdelen. Onderzoek wijst uit dat het alleen laten van de barende vrouw tijdens de bevalling stress en angst oplevert. Hoe minder stress tijdens de bevalling, hoe vlotter het vaak gaat. Als bevallingscoach wijk ik niet van je zijde en zorg ik voor rust en stabiliteit.

Zoek je iemand die down to earth  en empathisch is? Iemand die durft op te komen voor jouw wensen? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Contactgegevens
marleenaaftink@gmail.com
06-53635199