"Learning is an experience. Everything else is just information"
Voor aanstaande doula's die nog in opleiding zijn is via deze site de mogelijkheid zich voor te stellen. Om het diploma te behalen voor de opleiding zijn stages vereist. De doula's die in opleiding zijn hebben al veel theorie gehad. Hun kennis is inmiddels goed genoeg om te ondersteunen bij bevallingen. Van deze stages leren zij ontzettend veel. Elke bevalling is immers anders. 

Zoek je als stel of als vrouw een doula en wil je een doula in opleiding de kans geven? Dan is dit een mooie kans! Hieronder stellen de doula's in opleiding zich voor. Neem gerust contact met hen op.

Miriam Jansma

Regio voor stage: Noord-Nederland (Diever +/- 75km)

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Ik ben Miriam, moeder van 2 dochters, woon in Diever (Zuid-West Drenthe) met mijn gezin en heb mijn eigen praktijk: Mum 2b. In mijn praktijk staat de verbinding tussen moeder & haar (ongeboren) kind centraal.

Ik heb een achtergrond als HypnoBirthing docent, geef zwangerschap- en mama massages, geef consulten aan zwangere vrouwen om hun buik te ondersteunen met een draagdoek (knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB) en ben tevens draagconsulent. Daarnaast bied ik fijne behandelingen aan voor in de PostPartum Periode en ben ik babymassage & baby yoga docent.

Ik vind het fantastisch om vrouwen tijdens hun zwangerschap te mogen begeleiden door de cursussen en massages die ik geef. Ik heb de afgelopen jaren dan ook een enorme passie ontwikkeld als het gaat om zwangerschap , geboorte en de Post Partum Periode. Ter verdieping ben ik in september gestart met de doulaopleiding bij In Bloei in Rotterdam.

Ik werk vanuit ontspanning , bewustwording en een liefdevolle verbinding, voor jou als vrouw, je geboorte partner en je (ongeboren) kindje.

Hoe zie jij de geboorte voor je? Welke geboorte wens jij voor je kindje? Heb je hier wel eens over nagedacht? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we hier verder over praten. Ook als je nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt wat voor een geboorte jij voor je kindje wenst, of wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Voel je welkom om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactgegevens:
06-55082170
miriam@mum2b.nl
www.mum2b.nl

 

Marieke Dongelmans

Regio voor stage: NOORD-Holland, Amsterdam +50 km

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Aanstaande ouders vanuit hun kracht de geboorte van hun kind laten beleven, dat is wat mij drijft in het doula zijn.
Deze gebeurtenis is uniek en zou voor iedereen zo prachtig mogelijk moeten zijn. Natuurlijk gaat niet alles zoals je het van tevoren bedenkt, maar met de juiste informatie, de juiste keuze en het juiste geboorteteam om je heen sta je zoveel sterker en krachtiger. 
Mijn doula-support combineer ik met geboortefotografie, omdat ik geloof in de waarde die foto's van de geboorte van jullie kind hebben. Momenten om te koesteren. 

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 

Contactgegevens:
06-246 614 11
info@doulanoord.nl
www.doulanoord.nl

 

Ilse Valk

Regio voor stage: Friesland en Noordoostpolder ( Lemmer +/- 60 km )

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Ilse Valk, moeder van 3 kinderen (10,14 en 16). In september 2017 heb ik het roer omgegooid en ben mijn hart gaan volgen. Ben de opleiding tot doula gestart en heb de "dierenarts" aan de wilgen gehangen.
 
Regie in eigen hand
Als bevallingscoach (doula ) bewaak ik jou /jullie wensen die naar voren zijn gekomen tijdens de voorgesprekken.
 
Tijdens de bevalling zal ik er non-stop zijn voor jou /jullie ( mits dat gewenst is uiteraard ). Zal zorg dragen voor rust en ontspanning en het je zo comfortabel mogelijk maken op verschillende manieren.
 
Zou jij eventueel door mij begeleid willen worden; schroom niet en neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 
Warme groet,
Ilse

Contactgegevens:
doulailse@gmail.com
06-25272673

 

Jessica Knetsch

REGIO VOOR STAGE: Utrecht en Amsterdam

Stage gezocht voor: thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Jessica, ik ben 38 jaar en bezig met de opleiding voor doula. Ik woon zelf in Utrecht en heb mijn praktijk gevestigd in Zaandam. Daarin richt ik mij als coach , massage therapeut en voedingsconsulent vooral op (zwangere) vrouwen en kinderen.

Ik vind het super om met de vrouwen en hun kind samen te werken en te kijken naar wat ze elkaar te vertellen hebben. Het contact met jezelf en je lichaam vind ik heel belangrijk en als ik een zwangere begeleidt staat het contact tussen moeder en kind centraal. De baby massage en coaching zijn een goede steun voor na de bevalling. Tijdens de zwangerschaps-massage en mama-me-time momenten kun je als vrouw de tijd nemen voor jezelf en hoe jij de bevalling ingaat. Hoe ziet jou ideale bevalling eruit? Heb je er wel eens over gedacht om een doula erbij te hebben? Iemand die jou ,en je partner, de hele weg begeleidt en ondersteund?!

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik je meer over wat een doula precies doet en wat ik als doula kan bijdragen tijdens een hele bijzondere periode in je leven. Ik ben er als doula voor jullie en sluit aan op dat waar jullie behoefte aan hebben. Omdat ik nog in opleiding ben is een stage kosteloos voor jou en ik ben gebarentaal vaardig en daarom een hele fijne ondersteuning voor aanstaande mama’s die doof of slechthorend zijn!

Contactgegevens:
06-22583404
www.jhealing.nl
info@jhealing.nl

Maddy Houkes

Regio voor stage: Utrecht
Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Maddy Houkes, moeder van zoon Bob (2), docent babymassage, draagdoekconsulent en Doula in opleiding.

Vertrouwen, rust en liefdevolle aandacht kunnen een wereld van verschil betekenen tijdens de zwangerschap en geboorte. Als Doula zal ik ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt en zo ontspannen mogelijk de bevalling kunt beleven, ook als het misschien iets anders verloopt dat je van tevoren had gehoopt. Samen met jou en je (eventuele) partner ga ik in gesprek over welke geboortewensen voor jullie van belang zijn. Tijdens de begeleiding zal ik deze wensen ondersteunen en kracht bijzetten waar nodig tijdens de bevalling. Ik neem jullie zo veel mogelijk zorg uit handen, zodat jij met vertrouwen je volledige aandacht kunt richten op het geboorteproces en met een positief gevoel kunt terugdenken aan de bevalling.

Voor mijn opleiding ben ik op zoek naar drie aanstaande moeders die uitgerekend zijn in het eerste kwartaal van 2018. Ben je op zoek naar een Doula in Utrecht en zou je graag kosteloos door mij begeleid willen worden? Neem dan contact met mij op via onderstaande contactgegevens voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactgegevens
06 28963278
info@petitchouchou.nl

 

Marleen Aaftink

Regio voor stage: Amsterdam

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Ontspannen en met vertrouwen bevallen? Ik kan je daarbij helpen! Als geboortecoach (doula) help ik jullie bij de voorbereiding op de bevalling door middel van het  voeren van enkele gesprekken. Ook zoeken wij samen uit wat jullie wensen, behoeftes en verwachtingen zijn. Tijdens de bevalling zal ik er zijn voor de emotionele support, zorg ik voor een vast gezicht en stimuleer ik je om je eigen keuzes te maken en om te vragen wat je echt nodig denkt te hebben. Als bevallingscoach zorg ik dat jullie als ouders de regie houden tijdens de bevalling en bewaak ik jullie wensen. Mijn rol is sterk afhankelijk van jullie behoefte.

Continue begeleiding tijdens de bevalling geeft de beste uitkomst voor moeder & kind.”  

Door de drukte van de stad hebben verloskundigen en ziekenhuizen hun handen vol, hierdoor moeten zij hun aandacht verdelen. Onderzoek wijst uit dat het alleen laten van de barende vrouw tijdens de bevalling stress en angst oplevert. Hoe minder stress tijdens de bevalling, hoe vlotter het vaak gaat. Als bevallingscoach wijk ik niet van je zijde en zorg ik voor rust en stabiliteit.

Zoek je iemand die down to earth  en empathisch is? Iemand die durft op te komen voor jouw wensen? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Contactgegevens
marleenaaftink@gmail.com
06-53635199

Inge Koenraad

Regio voor stage: Noord-Brabant (Breda +/- 50km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Vanuit mijn vak als kraamverzorgende en bevallingsassistent ben ik met de opleiding tot doula begonnen omdat ik geloof in continu ondersteuning tijdens de bevalling.

Tijdens de voorgesprekken zullen jullie geboortewensen duidelijk worden en die zal ik bewaken tijdens de bevalling zodat jullie je focus kunnen houden op de geboorte van jullie kindje. Ook kan ik adviseren over verschillende houdingen en zorg dragen voor een rustige omgeving.

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek,


Contactgegevens
ingekoenraad@hotmail.com
06 - 81 88 96 32

Harmke Breimer

Regio voor stage: Haarlem, Beverwijk e.o.

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Zorgeloos bevallen

Als bevallingscoach zorg ik voor jouw rust en stabiliteit. Ik geef je aandacht en vertrouwen en werk ‘met beide voeten op de grond’. Tijdens de bevalling blijf ik bij jou|jullie, zal ik je aanmoedigen om de eigen regie te behouden en bewaak ik jullie wensen.

Als voorbereiding op de bevalling hebben we enkele gesprekken waarin jouw|jullie wensen en behoeften en verwachtingen worden besproken en bespreken we hoe ik jou|jullie zo goed mogelijk kan begeleiden.

En verder

Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige volwassen zonen. Ik geef training en coaching aan mensen die werken in de zorg. En woon in Haarlem.


Contactgegevens
breimerharmke@gmail.com
06- 22 38 08 84

Tessel Scholte

Regio voor stage: ...

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Ik ben Tessel, moeder van Mus (3) en Wolf (0) en ik woon in Haarlem.  

Zwangerschap en geboorte zijn het gewoonste wonder. Het is prachtig maar kan ook heel spannend zijn. Het is compleet nieuw maar ook volledig vertrouwd. 
Met fijne begeleiding, een mooi geboorteteam en goed geïnformeerd streef je naar een geboorte-ervaring zoals jij die voor ogen hebt: een zachte landing. 
Ik begeleid je heel graag bij jouw proces. Liefdevol, met beide benen op de grond en met veel rust en vertrouwen. Uiteindelijk komt het voor mij neer op mothering the mother. Zorgen voor de vrouw die - hoe en waar dan ook - haar kind gaat baren. 
 
Ik begeleid jou en je eventuele partner tijdens de zwangerschap. We kijken samen waar je behoefte aan hebt, waar je naar uitkijkt of juist tegenop ziet. We leren elkaar kennen zodat ik jou tijdens je bevalling daar kan ondersteunen waar nodig is. Tijdens de bevalling ben ik er vanaf de start tot jouw kindje er is en ik jullie met een gerust hart achter kan laten. Ik blijf aan jouw zijde.
 
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben we het over jouw wensen en kijken we hoe ik jou - en jullie - daar zo goed mogelijk bij kan begeleiden. Omdat ik nog in opleiding ben werk ik tegen een gereduceerd tarief. 
 
Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Ook als je nog twijfels en vragen hebt. Ik hoor heel graag van je!

Contactgegevens
tesselscholte@gmail.com
06-23021086

Henri√ętte Bark

Regio voor stage: Friesland en Noord-Holland

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Mijn naam is Henriëtte Bark, ik ben 45 jaar, getrouwd met John, blije moeder van 4 kinderen en ik woon in Sneek.

De opleiding tot Doula in Utrecht volg ik vanuit mijn hart, met heel veel liefde voor ouders en kind.

Ik sta te popelen om aanstaande ouders te mogen gaan begeleiden. Met mijn ervaring, kennis en liefde kan ik enorm waardevol zijn tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd.

Ik kan adviseren in houdingen tijdens de bevalling, helpen met ontspannen en kan massages en/of drukpunten bieden. Het belangrijkste doel voor mij is dat jij en je eventuele partner zich gesteund voelen door mij op zowel emotioneel als informatief vlak. Daarom zullen we ook van te voren meerdere gesprekken hebben met elkaar, zodat we jullie wensen goed in kaart brengen en ik daar op in kan spelen.

Gun jij jezelf en je partner de rust om te focussen op je bevalling? Dan graag tot ziens!

Lieve groet,
Henriëtte


Contactgegevens:
Barkx6@gmail.com
06-23349645

Desie Goosen-van den Heuvel

Regio voor stage: Noord-Brabant, Limburg (Eindhoven +/- 80km)

Stage gezocht voor thuis- en ziekenhuisbevallingen

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Mijn naam is Desie, ik ben 38 jaar oud, woon in Eindhoven en ben trotse mama van drie prachtige kindjes. Begin 2017 is mijn doula avontuur begonnen, ik ben doula in opleiding.

De geboorte van een kind is een levensgebeurtenis; er bestaat een tijd voor en een tijd na de geboorte. Ik gun iedere moeder en vader dat niet alleen de geboorte, maar ook de bevalling gedenkwaardig is. Dat je je goed hebt gevoelt, zelf in controle bent geweest: dat je de bevalling beleeft hebt in plaats van ondergaan. Heel erg graag en met veel passie zet ik me in om jou of jullie hierbij te helpen.

Ieder mens is uniek, iedereen heeft eigen wensen en dromen. De begeleiding die ik geef pas ik daarop aan; wat heb jij nodig? We leren elkaar kennen, bouwen een vertrouwensband op, ik informeer, masseer, moedig aan, stel gerust, opper ideeën, behartig wensen, maak foto’s, …, ik ben er voor je/jullie.

Ik kom graag een keer persoonlijk kennismaken, voel je vrij contact met me op te nemen.

Contactgegevens:
desievdheuvel@hotmail.com
06 24665513